Šešelj predložio REŠENJE za ambasadu u Izraelu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.09.2020

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj smatra da bi Srbija, ako bude morala da preseli ambasadu u Jerusalim, svoje diplomatsko predstavništvo trebalo da smesti u zapadni, izraelski deo grada.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ/pixabay.com
Vojislav Šešelj

Šešelj smatra da bi, u suprotnom, ako to bude palestinski deo Jerusalima, naša zemlja napustila dosadašnju uravnoteženu poziciju prema bliskoistočnom problemu.

- Zato, ako dođemo u situaciju da moramo da preselimo ambasadu, onda treba insistirati da ta selidba bude u onaj deo Jerusalima, koji je nepobitno izraelski. Mi smo za to da se sačuva i država Izrael i da se sačuva država Palestina, a jedino pravedno rešenje je da se stvari vrate na granice iz 1967. godine - rekao je Šešelj za Tanjug.


On kaže da je "stav celog sveta" protiv preseljenja izraelske prestonice iz Tel Aviva u Jerusalim, dok se ne postigne definitivno mirovno rešenje na Bliskom Istoku.

Šešelj podseća da je Srbija do sada - a prethodno krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina i bivša Jugoslavija - vodila uravnoteženu politiku prema Palestini i Izraelu.

 

- Naša zemlja je među prvima priznala državu Palestinu koja je u Ujedinjenim nacijama posmatrač. A diplomatski odnosi za Izraelom su obnovljeni, iako su bili u prekidu od 1967. godine (šestodnevnog rata) - objašnjava Šešelj.


Stoga, kaže, ni ambasadu ne treba seliti na teritoriju koja je do 1967. bila palestinska.

- A, preseljenje u onaj deo Jerusalima koji je nesporno izraelski, po mom mišljenju, ne bi izazvalo neke strašne probleme - zaključio je Šešelj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
boky

11.09.2020 17:04

ovaj nastavlja podrepasku politiku vucicu. na sledecim izborima samo ce on glasati za sebe. ako treba birati izmedju vucica i njonje koji samo potvrdjuje vuciceve postupke pa glasat cu za vucica. kad se setim da sam glasao za ovog coveka smatrajuci ga nezavisnim i covekom sa svojom pamecu bljuje mi se

Odgovori 1 10
Ivan

11.09.2020 18:29

Mali smo mi da se mešamo u unutrašnje stanje i odnose Izraela.

Odgovori 10 0