Netanjahu potvrdio informaciju: Izrael je priznao Kosovo

Autor: Kosovo online

Vesti

04.09.2020

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu potvrdio je danas priznanje Kosova od strane Izraela, javljaju izraelski mediji, prenosi Gazeta Ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanjahu

Kosovo i Izrael će uspostaviti diplomatske odnose, nakon što se Srbija obavezala da će preseliti svoju ambasadu u Jerusalim umesto u Tel Aviv.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da se Srbija obavezala da će svoju ambasadu preseliti u Jerusalim i da su se Kosovo i Izrael dogovorili o normalizaciji odnosa i uspostavljanju diplomatskih odnosa.

 

Izraelski premijer Netanjahu, kako se navodi, zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odluci da prizna izraelsku prestonicu Jerusalim. 

Netanjahu je u izjavi dodao da će Izrael i Kosovo uspostaviti diplomatske odnose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nats

05.09.2020 00:14

Pa je li nam to taj uspeh u Vašingtonu? Mi njima Jerusalim (trn u oku mnogima), a oni nama da oduzmu naš Jerusalim? H ala, braćo Izraelci, dugo ste odolevali!

Marija

05.09.2020 05:58

Tako to rade "prijatelji" - vi priznajte Jerusalim za prestonicu Izraela, a mi ćemo se revanširati priznavanjem Kosova. Pa posle kažu, mrzi ih ceo svet. Nije ni čudo.

aron cohen

06.09.2020 17:25

ne brigajte,,kosovo je srbija a kosovo kao drzava nestace u moru povlastica koje ce srbija poceti dobijati u pristini,otvaranje granica mini sengen i tako ce se siptari otvoriti a srbija ulece na velika vrata u kosovo,,i tu je kraj albatrosima i njihovim zidinama