Kada dete stiče zdrave navike?

Autor: opušteno.rs, republika.rs

Lifestyle

05.09.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan deo vaspitanja predstavlja i učenje deteta o zdravim navikama i načinu na koji će ih oni prihvatiti kao deo svakodnevice. Među zdravim navikama svakako je i pravilna ishrana sačinjena od voća, povrća i drugih zdravih namirnica koje bi trealo jesti svakog dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poznato je da deca baš i ne vole da jedu ono što je zdravo, pogotovo ako im se ne dopada kako izgleda ili im je nepoznato. Upravo zato je važno na vreme ih navići na pravilnu ishranu.

Deca i navike u ishrani

Ako želite da budete sigurni da će vaše dete jesti sve ono što je zdravo, veoma je važno da sa takvim načinom ishrane započnete još u pretškolskom uzrastu kada deca najlakše prihvataju sugestije roditelja.

Osim što je važno na vreme uvesti zdrave namirnice u ishranu, važno je i da ta ishrana bude uravnotežena, a vi u tome dosledni – bez preskakanja zdravih obroka ili dana kada je dozvoljeno jesti bilo šta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zdrave varijante omiljene hrane za decu

Poznato je da je belo brašno nešto što bi trebalo izbegavati u ishrani i zameniti ga heljdinim ili integralnim. Upravo to je jedan od načina da osigurate zdravu ishranu za svoju decu.

Pravite kolače sa integralnim brašnom, a na primer – palačinke (koje su mnogim mališanima omiljena hrana) – pravite sa heljdinim brašnom jer će na taj način deca jesti zdraviju verziju ove hrane koja će ih duže držati sitim.

Sutlijaš pravite od intehralnog, a ne običnog pirinča, a kako bi mališani jeli više vrsta voća – nadmudrite ih tako što ćete ih pomešati u voćnu salatu (i dodati malo šlaga).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading