(VIDEO) Predsednik Vučić iz Slovenije: Imaćemo najbolju ekonomiju u Evropi!

Autor: Republika

Vesti

31.08.2020

12:59 >> 13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić davao je izjave za medije u Sloveniji, gde je učestvovao na Bledskom forumu.

Foto: printscreen/Tanjug
Aleksandar Vučić

Razgovor sa Angelom

Vučić je rekao da nakon što je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angleom Merkel putuje u Vašington sa većom energijom i čvršćim stavom. 

- Merkelova mi je rekla da stičem sve više iskustva i da je vreme da pokazujem manje emocija. Pokušaću da je poslušam - rekao je predsednik. 

Vučić je dodao da su konstatovali koliko je značajan sporazum koji je nedavno potpisan sa nemačkim ministrom za privredu i energetiku Altmajerom.

Otvoreno sa Lajčakom

- Sa Lajčakom sam imao otvoren razgovor. Bez rukavica. Rekao sam koji su naši ciljevi i o čemu mora da se razgovara. Veoma poštujem Lajčakovo mišljenje o normalizaciji odnosa - navodi Vučić.

Srpska ekonomija najbolja

- Danas na forumu se govorilo o ekonomiji. Mogu da se pohvalim da ćemo biti najbolja ekonomija u Evropi. Sve što radite u politici svede se na ekonomiju i ono što možete da obezbedite - kaže predsednik.

Izbori u Crnoj Gori

- Za mene je važno da se svest srpskog naroda podigla, sve ostalo je na građanima Crne Gore. Čim rezultati budu zvanični, pobednicima ću čestitati - kaže Vučić i dodaje da se nada da neće doći do bilo kakvih sukoba ili nestabilnosti.

Podsećamo, predsednik je prisustvovao 15. Bledskom strateškom forumu, koji tradicionalno predstavlja glavni spoljnopolitički događaj u Sloveniji.

Po završetku zvaničnog panela, predsednik je razgovarao telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a glavna tema bio je KIM, odnosno predstojeći sastanci u Vašingtonu i Briselu.

Nakon razgovora sa Merkelovom održao je odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
BozaB

31.08.2020 13:30

Nasi rezultati mnoge su cak i iznenadili, toliko smo napredovali.

Stanko

31.08.2020 13:37

Kada je Vučić poverio mandat Ani Brnabić mnogi su sumnjali u nju ali je ona opravdala očekivanja.

Slavica

31.08.2020 13:39

Blagovremenim i odgovarajućim merama Srbija je uspešno dočekala sva iskušenja koja je proizvela korona virus i uspela da očuva svoju ekonomiju.

lak

31.08.2020 14:26

Kada je Predsednik Vučić poverio mandat Ani Brnabić mnogi su sumnjali u nju ali je ona opravdala očekivanja.