LEČIĆ ODGOVORIO LUTOVCU NA PROZIVKE I OPTUŽBE: Ako podrži moj plan, biću Vučićev čovek!

Autor:

Vesti

29.08.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Lečić, kandidat za predsednika DS kog je predložila frakcija unutar stranke koja organizuje unutarstranačke izbore, poručio je da će biti vučićevac ukoliko lider SNS prihvati ideje politike za koju se zalaže.

RepublikaFoto: ST/Đorđe Kojadinović
Branislav Lečić

Posle predstavljanja kandidata za stranačke potpredsednike, Lečić je, odgovarajući na pitanja Srpskog telegrafa, naveo da je beskompromisna borbu za Evropsku uniju i usaglašavanje politike sa EU prioriteti politike koju će voditi DS ukoliko on stane na njegovo čelo.

Na naše pitanje kako komentariše Lutovčeve izjave u medijima da na silu pokušava da preotme stranku i pretvori je u koalicionog partnera Aleksandra Vučića, Lečić je odgovorio:

- Ako se Lutovac, na prvom mestu kao demokrata i još uvek predsednik kog uvažavam, odluči da ove tačke koje smo rekli sprovede u delo, dobro došao, dobro došao u tim, tu nema nikakve dileme. Ako se Vučić odluči da isto to sprovede u delo, dobro došao u tim, ne da sam vučićevac nego sam apsolutno za. Ali sumnjam da će Vučić to učiniti.

Govoreći o ostalim optužbama kojim ga obasipa još uvek aktuelni šef demokrata, Lečić je rekao:

DS je dosad bio sklonjen, utišan, u ćošku i bez politike

- Mi smo u službi naroda, Demokratska stranka sada deli sudbinu naroda i to je vidljivo svima. Nesporazumi koji postoje nisu uopšte konstruktivni, naša vrata su otvorena, uvek smo imali pruženu ruku, politika nas razlikuje. Ako bude pratio ovu politiku, svako je dobrodošao.

Kandidat za predsednika DS ističe da će kampanja koju su započeli trajati do samih izbora, koji su zakazani za 26. septembar.

- Metodologija našeg nastupa, s obzirom na koronu i to da se ne zna šta će biti, takva je da ćemo ići u gradove i ne obraćati se samo članovima odbora na lokalu, nego će članovi odbora biti u organizacionom odboru da se organizuju mitinzi, a mitinzi će biti na otvorenom. Ja ću ići po Srbiji i govoriti upravo o ovim tačkama i objašnjavati ove tri tačke, šta one sadrže i predstavljaju - najavljuje Lečić.

Istakao je i da nema ništa lično, a ni politički protiv drugih ljudi, kao i to da će politika ovog novog tima biti privlačnija ljudima.

- Do sada je Demokratska stranka bila sklonjena, sravnjena, utišana, u ćošku, bez politike i zato je do ovoga došlo. Dve godine nema politike Demokratske stranke - izjavio je Lečić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoki

29.08.2020 06:20

DS sa svih njenih 0,1 % glasaca je odlucio da se pripoji SNS i dali su časnu reč da nece više da kradu i pljačkaju Srbiju . Eto