VUČIĆ POTVRDIO: Sastanak u Vašingtonu pomeren, POSTOJI MOGUĆNOST DA PRISUSTVUJE I TRAMP!

Autor: Blic, Republika

Vesti

22.08.2020

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Razgovori u Vašingtonu pomereni su na 3 i 4. septembar zbog mogućnosti da, ukoliko bismo nešto postigli, da se pojavi Donald Tramp", rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: TV Prva/printskrin
Aleksandar Vučić

On je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, rekao da ga "sve brine, a najviše ono što će biti tema razgovora u Vašingtonu i Briselu, a to je Kosovo i Metohija".

- Pripremljen sam, ceo život se borim i znam šta možete da očekujete. Ne idete tamo na piknik i na lake razgovore. Albance ne zanima ekonomija, samo statusno rešenje. Nas zanima šta možete da ponudite, a to "priznajte Kosovo i dobićete podršku za evroatlantske integracije", to nas ne zanima - istakao je Vučić.

Kako je rekao, Donald Tramp i njegova administracija se bolje, sa više poštovanja, odnose prema Srbiji nego njegovi prethodnici.

- Nadam se da će teme biti ekonomske, pošto mi pregovore o sporazumu o međusobnom priznanju vodimo pod okriljem Brisela - rekao je on.

Podsetimo, kako je specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel iznenada najavio, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti trebalo bi da se sastanu 2. septembra u Beloj kući u Vašingtonu, ali su oni sada, kako je rekao Vučič, pomereni na 3. i 4.

Pet dana kasnije, 7. septembra isti učesnici bi trebalo ponovo da sednu za sto, a ovoga puta dijalog će biti nastavljen pod okriljem Evropske unije u Briselu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
BozaB

22.08.2020 09:54

Srbija ce se tamo svakako boriti za svoje interese.

Nikola

22.08.2020 10:12

Srbija mora da održava što je bolje moguće odnose i sa onim državama koje su priznale tzv. Kosovo.

Filip

22.08.2020 12:39

U interesu Srbije je da se pregovori nastave što pre, ali ne zavisi sve od nas.

Ivana

22.08.2020 14:14

Nadam se da će Tramp stati u odbranu naše države i da će vratiti naše KiM da bude u sastavu Srbije, a pitanje ekonomije Grenel, Vučić, Tači moraju da se dogovore.