(FOTO) Sportista koji daje golove i u politici: Slavko Gak u obilasku Dvanaeste beogradske gimnazije

Autor:

Vesti

20.08.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavka Gaka navikli smo da zovemo u vezi sa sportskim pitanjima ali i nakon završene profesionalne sportske karijere koju je krunisala medalja svetskog prvaka u vaterpolu, te pozicije prvog čoveka sporta u Gradu Beogradu, nalazimo ga u jednoj beogradskoj školi.

Foto: Promo foto
Gak u školskoj dvorani

Doduše, u fiskulturnoj sali. Ne bavi se tamo sportom nego golove nastavlja da daje i sa pozicije gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu. Nalazimo se sa njim u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji na Voždovcu gde obilazi radove na rekonstrukciji fiskulturne sale. Sutra, kaže, isto, samo u Ekonomskoj školi u Zemunu.

Uveliko su se proredila pitanja otkud sportista u obrazovanju, ili u politici, sad su najčešća kad se završavaju radovi - odgovora nam na naše isto pitanje.

Ovo je četvrta godina kako Gak rukovodi sektorom obrazovanja i dečje zaštite u Beogradu i zanimalo nas je kako je spojio na prvi pogled nespojivo i koliko mu sportski duh koji nosi pomaže.

Kako odlučujete šta su prioriteti za obnovu, imaju li sve beogradske škole fiskulturne sale, jedan sportista sigurno razume koliko je to važno?

Apsolutno, oko toga nema dileme. Od kada vodim ovaj sektor napravljeno je više od deset novih fiskulturnih sala i ne planiramo da stanemo dok god je svaka škola ne bude imala. Nije to uvek lako, ali se trudimo da sve rešimo, da škole imaju opremu i da deci omogućimo da se bave sportom. Važno mi je da uspemo što više škola da obnovimo, nije fokus samo na fiskulturnim salama.

Foto: Promo foto
Slavko Gak

Izjavili ste da u beogradskim školama nikada više gradilišta nije otvoreno i da Vas epidemija koja je zaustavila svet nije previše usporila u radovima?

Život je zaista, čini se, u jednom trenutku stao, ali radove nismo prekidali jer je građevincima, srećom, bilo dozvoljeno da rade na otvorenom. Samo u ova dva letnja meseca otvoreno je osam novih gradilišta u školama u kojima je vrednost radova oko 160 miliona dinara, završava se izgradnja škole u Leštanima koja je najvažniji projekat u obrazovanju u poslednjih sigurno desetak godina, obnovljena je fasada pet škola, završena je rekonstrukcija vrtića „Princeza Olivera“ i tako dalje.

 

 

 

Da li može i dalje istim tempom?

Videćemo koliko će duboka biti ekonomska kriza koja sigurno čeka svet pa će dalje investicije zavisiti od toga, ali sve započeto će biti završeno. Ove godine imali smo aktivnih gradilišta sa vrednošću radova od više od milijardu dinara u školama i vrtićima što se u Beogradu dugo nije desilo. Zaista verujem da je to jedina prava uloga Grada u ovom sektoru – da obnovi sve obrazovne ustanove, da deca u njima imaju uslove kakve svi želimo za njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading