Formirana vlast u Valjevu: Lazar Gojković (SNS) novi gradonačelnik! Socijalisti idu u opoziciju

Autor: Nada Dželebdžić

Vesti

18.08.2020

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke (SNS) na izborima, Valjevo je danas dobilo novu vlast - nov gradonačelnik je Lazar Gojković, tridesetšestogodišnji profesor fizičkog vaspitanja. Gojković je bio nosilac liste SNS, ali kao nestranačka ličnost, a specifično je i to da je najmlađi gradonačelnik kog je Valjevo imalo.

RepublikaFoto: Kolubarski.info
Lazar Gojković

- Nisam član SNS, ali smatram da su politika koju vodi Aleksandar Vučić i energija kojom zrači i koju ulaže za dobrobit Srbije ono što moramo podržati. Odlučio sam da sledim njegov primer i da uz pomoć koju nam kao gradu nudi, Valjevo zasluženo nosi mesto koje mu pripada i koje zaslužuje - lidersko u zapadnoj Srbiji - rekao je Gojković pre junskih izbora. 

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Valjeva prisustvovalo je 50 od 51 odbornika, a javnim glasanjem izabrani su članovi verifikacionog odbora, koji su izvršili pregled izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine grada.

 

Odbornicima su dodeljeni mandati, nakon čega je skupština jednoglasno to i usvojila. Za predsednicu Skupštine grada Valjeva izabrana je prof. dr Snežana Rakić (SNS), doktor ekonomije, a za njenog zamenika izabran je Viktor Mićić.

U novom skupštinskom sazivu  Srpska napredna stranka ima 31 odbornika, opoziciona koalicija SPS – JS 16, SPAS 2 i po jedan odbornik je iz GG Lokalni front Va – Slobodni ljudi i Za kraljevinu Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading