PLJUŠTE UVREDE I PONIŽAVANJA! Nastavlja se rat Lutovca i Tadića

Autor: Republika, Nova

Vesti

16.08.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izjava Borisa Tadića da do ujedinjenja DS i SDS nije došlo zbog zabrinutosti za moju funkciju je uvredljiva i ne priliči nikom ko je u dva mandata bio predsednik države. On može da nastavi razgovore samo sa onima koje uvažava i sa kojima sve vreme razgovara, ali isključivo o stvaranju velike SDS. Marinika Tepić i Nebojša Zelenović zasluženo ubiraju simpatije građana, baš kao i Dragana Rakić, Biljana Stojković, Savo Manojlović, Čedomir Čupić... i svako od njih bio bi odličan kandidat za predsednika i bilo koju javnu funkciju, ali nije dovoljan samo dogovor unutar opozicije", kaže u intervjuu za Nova.rs Zoran Lutovac, lider Demokratske stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Tadić i Lutovac

Dešavanja u Demokratskoj stranci već duže vreme su u centru pažnje javnosti, što zbog previranja unutar stranke, što zbog najavljenog ujedinjenja sa SDS Borisa Tadića i ZZS Nebojše Zelenovića. 

Lutovac je optužio Tadića da se meša u unutrašnje stvari Demokratske stranke i da često slobodno tumači ono oko čega je već postignut načelan politički dogovor. Pored toga lider DS-a kaže za je Tadićevo ponašanje nedopustivo povodom toga što je otišao na nelegalan i nelegitiman skup koji se samoproglašava Glavnim odborom.

- Mi smo se dogovorili da stvaramo Demokratsku stranku koju ćemo otvoriti prema građanima, a ne neku novu stranku ili novi savez sadašnjih i bivših funkcionera. U pitanju je, dakle, razlika u shvatanju suštine i prirode tog procesa, a ne u tome da li je neko poželjan ili nije. DS pripada njenim članovima i svim građanima Srbije. Reformisana DS koja je otvorena za sve organizacije i kredibilne pojedince koje dele naše političke ciljeve i vrednosti je najveca dobit za građane i najveća opasnost po autokratski režim Aleksandra Vučića. Boris Tadić se, međutim, već duže vreme neprimereno meša u unutrašnje stvari Demokratske stranke birajući s kim će u našoj stranci da razgovara i slobodno tumači ono oko čega je već postignut načelan politički dogovor. Kao što rekoh, za nas nije tema stvaranje nove političke stranke, nego integrisanje u DS onih koj su nekada u njoj bili, ali i onih koji nikada nisu bili u njoj. Osim toga potpuno je neprihvatljivo da Boris Tadić odlazi na nelegalan i nelegitiman skup koji se samoproglašava Glavnim odborom i naročito je neprimereno da deli lekcije o tome šta i kako DS treba da radi. Time nam daje nedvosmislenu poruku da ne uvažava DS i njene legitimne predstavnike. Sledstveno tome, može da nastavi razgovore samo sa onima koje uvažava i sa kojima sve vreme razgovara,  ali isključivo o stvaranju velike SDS - izjavio je Lutovac za Novu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading