Đurić oduvao Tadića: On je lažni demokrata

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.08.2020

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner SNS Marko Ðurić izjavio je danas da je Boris Tadić izjavom da Aleksandar Vučić svoje državničke poslove obavlja sa "lažnim dekomratskim legitimitetom" potvrđuje da je bivši predsednik bio i ostao "lažni demokrata", jer mu, kaže, volja većine građana ne znači ništa.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Marko Đurić

- Možda Tadić misli da legitimitet predsedniku Srbije ne daju građani, već neko drugi, i tako je možda bilo u vreme dok je on bio na vlasti, ali danas ekskluzivno pravo da biraju nosoce državnih funkcija imaju građani - isti oni čiju izbornu volju Tadić prezire i omalovažava - rekao je Ðurić, a saopštio SNS.

Ðurić u izjavi Tadića naziva "razočaranim, diktatorom", jer u njegovo vreme, kaže, nije bilo nijednog slobodnog medija, pravo na drugačije mišljenje, pa čak ni pravo na mirno političko okupljanje, što je, dodaje, svojim životom platio Ranko Panić.

- Međutim, Boris Tadić ne samo da je bio diktator, jer i diktatora ima raznih vrsta, on je bio od one najbahatije vrste diktatora, jedan od onih čija se politika svodi na devizu: posle mene potop - rekao je on.

 

Kaže da nebriga koju je iskazivao za srpske nacionalne interese, ekonomsku i demografsku budućnost Srbije svrastava ga u red najvećih političkih štetočina u srpskoj istoriji, a naša zemlja je jedva preživela njegovu kleptomansku pendrek-demokratiju.


- Žao mi je što je Tadić razočaran u svoj "drugi film", ali u životu svako dobija prema zaslugama, a on ne zaslužuje ništa više od uloge lidera jedne marginalne stranke i zauvek bivšeg predsednika - ocenio je Ðurić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Rade

15.08.2020 14:40

Krajnje je vreme da se Tadić pomiri sa realnošću da je on narod izneverio i da je vreme da ide u političku penziju.

Jelena

15.08.2020 14:45

Uvek je to i bio. Ne može se čovek promeniti preko noći.

BozaB

15.08.2020 14:53

Nikada demokrata nije ni bio, samo lazni koji se pretvara da je mnogo dobar.

dara

15.08.2020 15:46

Tadic je uvek gledao sebe i svoje interese, dok je bio predsednik svima se izvinjavao a svoj narod uvek ponizavao..