MONOTONOST JE NASTAVLJENA: Mercedes ponovo dominirao u kvalifikacijama

Autor:

Sport

15.08.2020

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog vikenda se na Katalunji vozi šesta trka Formule 1 u sezoni, a vozači nemačkog tima i dalje imaju maksimalan učinak u kvalifikacijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Peti put, na šest trka od početka sezone, vozači Mercedesa su u kvalifikacijama osvojili prve dve pozicije i tako popunili prvi startni red.

Ovog puta, na Katalunji je najbrži bio Luis Hamilton sa vremenom 1:15.584, a samo 59 hiljaditih delova sekunde je Valteri Botas bio sporiji od njega.

Treće mesto pripalo je Maksu Ferštapenu, jedinom pobedniku osim Mercedesovih vozača ove sezone. Holanđanin je sporiji od Hamiltona bio više od sedam desetinki, dok je četvrto mesto pripalo Serhiu Perezu koji se vratio trkanju nakon što je preležao koronavirus.

Treći startni red će, kao i drugi, činiti pomešano vozači Red Bula i Rejsing Pointa, samo što je za razliku od drugog, u trećem bolje startno vreme osvojio vozač "pink" bolida. Dakle, Lens Strol će startovati sa pete pozicije ispred Aleksandera Albona, a prvih deset kompletirali su Karlos Sainc, Lando Noris, Šarl Lekler i Pjer Gasli.

Trka za Veliku nagradu Španije voziće se u nedelju od 15 časova i 10 minuta.

U generalnom plasmanu vodi Luis Hamilton sa 107 bodova, ispred Maksa Ferštapena koji je sakupio 77 i Valterija Botasa koji ima četiri manje od Holanđanina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading