Đurđev: Obrazovanje na daljinu meni zvuči kao ljubav na daljinu

Autor: Pink, Republika

Vesti

11.08.2020

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi su najveći potencijal čovečanstva i što se njihovog obrazovanja tiče tu moraju da se donose pametne odluke, saglasni su gosti "Novog jutra".

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Đurđev

Novinar "Večernjih Novosti" Dragan Vujičić je rekao da to da li će deca ići u škole od jeseni je svetska tema.

- Svet na različite načine to rešava, cela Skandinavija ide normalno u školu, oni su posle uspeha švedskog modela borbe protiv korone napravili i studije. Finska, Danska, a i Nemci takođe idu u škole...- rekao je Vujičić za Pink.

- 1,4 milijarde dece nije išlo u škole od marta i urađene su velike analize. Jedna američka analiza je objavila da je školovanje na daljinu bila katastrofa - istakao je on, dodajući da prema toj analizi najbolji đaci su bili 30 odsto lošiji nego prošle godine.

 

 

 

Kako kaže, Njujork koji je bio najzatvoreniji grad, njihov gradonačelnik se zalaže da se krene u školu.

- Mladi su najveći potencijal čovečanstva i tu se moraju doneti pametne odluke - istakao je Vujičić.

Kolumnista dnevnog lista "Alo" Aleksandar Đurđev rekao je da je 21. vek, vek znanja i informacija i dodao da mi kao društvo, država i odrasli ljudi možemo da ponudimo deci što kvalitetnije obrazovanje.

- Obrazovanje na daljinu meni zvuči kao ljubav na daljinu, to može u početku da bude interesantno, ali ne da bude nešto utemeljeno i da to bude neki pozitivan ishod, jer škola pored te obrazovne funkcije ima tu vasapitnu funkciju koju roditelji i porodica u jednom delu mogu da iznesu - rekao je Đurđev i dodao da generalno škola je veoma važna kako bi oblikovali ljude koji treba da budu lojalni državi u kojoj žive i da budu što produktivniji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading