NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Ovako će se izvoditi nastava od 1. septembra!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.08.2020

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sastanka čelnika Ministarstva prosvete i obrazovanja i predstavnika Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 saopštena je konačna odluka kako će se odvijati nastava za osnovce i srednjoškolce od 1. septembra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionicama, gde će maksimalno moći da ih bude 15, odlučio je Krizni štab.

Imaće najviše četiri časa koji će biti skraćeni do 30 minuta. Nastava će se sprovoditi uz poštovanje svih mera da bi se smanjio rizik od respiratornih infekcija.

Stariji razredi će boraviti u školama uz iste mere prevencije, ali će imati kombinaciju onlajn nastave i nastave u školskoj sredini.

 

Prethodnih desetak dana obelodanjene su mnoge varijante, ali je ostalo mnogo dilema kako među roditeljima, tako i među nastavnicima. Sve njih danas je razrešio ministar Mladen Šarčević, dr Predrag Kon i drugi prosvetno-zdravstveni stručnjaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading