Jeremić oglasio poslednji zvižduk: Savez za Srbiju više ne postoji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.08.2020

08:24

Savez za Srbiju više ne postoji i opozicija će u budućnosti sarađivati u novom, labavijem formatu, kako bi stranke mogle da jačaju svoje organizacije i izgrade kapacitet da potpuno kontrolišu izbore na svih 8.000 biračkih mesta u Srbiji, izjavio je juče predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

youtube.com/Minut do 12
Vuk Jeremić

Jeremić je dodao, piše u saopštenju Narodne stranke, da će Udružena opozicija Srbije biti „forma koordinacije stranačkih rukovodstava“ i da neće imati svoj statut i organe, niti će biti organizovana na regionalnom ili lokalnom nivou.

On je istakao da će Narodna stranka u narednom periodu biti posvećena jačanju stranačke infrastrukture i organizacije.

 


- Nakon toga ćemo sa strankama prave opozicije, a to su one koje su bojkotovale izbore 21. juna, razgovarati o jedinstvenoj izbornoj listi, a tek će na kraju, kao kruna svega, doći izbor zajedničkog kandidata. Vojislav Koštunica je 2000. godine proglašen za jedinstvenog kandidata opozicije pred sam istek roka za predaju kandidature, pa režim u kojem je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja nije stigao da ga oblati do izbora - rekao je Jeremić, a navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Jeremić je dodao da vlast SNS-a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na izborima može biti promenjena samo jedinstvenim nastupom opozicije i da „nema govora da Narodna stranka sama hoće da pobedi Vučića“.

- Na kraju ćemo nastupiti svi zajedno, ali svi ti koji budu zajedno moraju biti mnogo jači nego što su sada - naveo je Jeremić.

- Kada EU u Srbiju pošalje specijalnu misiju koja će utvrditi realno stanje u medijima i izbornom procesu, ta misija će moći da donese samo jedan zaključak i da predloži samo jedno, a to je da EU isprati izbore u Srbiji tako da ne bude krađe - i to će biti Vučićev kraj - rekao je Jeremić.

 


Jeremić je naveo i da u narednih nekoliko meseci neće biti dramatičnih promena u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, jer svi čekaju ishod izbora za predsednika SAD.

- Tako velike i ozbiljne stvari kao što su potpis na sveobuhvatni sporazum o Kosovu ne mogu se dogoditi bez angažovanja Amerike, a pošto se ne zna kako će SAD gledati na ovaj prostor i ko će biti predsednik, to će sačekati sledeću godinu - rekao je Jeremić.

 

Komentari (29)

Loading
lak

09.08.2020 09:12

Raspad SZS je bio sasvim ocekivan jer opozicija nema podrsku naroda...

Daliborka

09.08.2020 09:20

Opozicija neće funkcionisati dokle god im primarni cilj bude kako bi ponovo se vratili na vlast. Ali oni bi to da to bude bez izbora, što im se nikada ostvariti neće, jer su davno izgubili poverenje naroda, svojim postupcima, nasiljem prosto su se takmičili u tome.