TADIĆ I LUTOVAC NA KRV I NOŽ! Iz SDS optužuju: DS sabotirao ujedinjenje

Autor: Mediji, Republika

Vesti

04.08.2020

14:31

Socijaldemokratska stranka (SDS) je saopštila da do danas nije dobila odgovor na apel koji je, povodom ujedinjenja, uputila predsedniku Demokratske stranke (DS) Zoranu Lutovcu.

Tanjug/TANJA VALIČ
Tadić i Lutovac

- Nakon niza dvosmislenih i spornih izjava najviših funkcionera DS-a povodom ujedinjenja sa SDS-om, uputili smo apel predsedniku DS-a Zoranu Lutovcu da se do kraja jula izjasni o tome da li DS ostaje privržena ranije donetoj odluci o procesu ujedinjenja ili je ta odluka u međuvremenu poništena. Apel smo uputili i javno, ali i zvaničnim dopisom. Međutim, ni do danas nije stigao nikakav odgovor - saopštio je SDS.

U ovim okolnostima, dodaje SDS, "ćutanje predsednika DS-a na apel ostaje nam samo da tumačimo kao njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliku DS".

- S obzirom na to da su odluke o ujedinjenju doneli Glavni odbori sve tri stranke koje su učestvovale u ovom procesu, a da Glavni odbor DS-a u međuvremenu nije ni razmatrao, a time ni promenio tu odluku, nejasno je po kom osnovu na ovakav apel Zoran Lutovac odgovara ćutanjem. Baš kao što je nejasno i to što od prošle godine nije zakazao nijednu sednicu naših zajedničkih organa - navodi se u saopštenju.

 
SDS ocenjuje kao "izuzetno neodgovornu ovakvu reakciju predsednika DS-a" imajući u vidu, kako navode, tešku političku situaciju u kojoj se Srbija nalazi, "pogotovo nakon nelegitimnih izbora, koji su rezultirali rušenjem parlamentarizma i uspostavljanjem svojevrsnog sultanizma u Srbiji od strane Aleksandra Vučića".

- Izražavamo žaljenje zbog njegove odluke da jednostrano prekine proces ujedinjenja u veliku DS, na način koji negira demokratske procedure, ali i elementarne principe političkog partnerstva i građanske pristojnosti - zaključuje se u saopštenju SDS-a.

Komentari (1)

Loading
Todor

04.08.2020 22:39

Kakvo ujedinjenje kada je DS rasturena?