Dokaz da je drugi udar korone u Srbiji JAČI I SUROVIJI od prvog!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

02.08.2020

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po jednima je ovo drugi talas koronavirusa. Po drugima se radi o drugom, pa čak i trećem piku prvog talasa... Kako bilo, svi su saglasni da je ovaj "drugi udar", koji nas je potpuno iznenadio jer je došao tokom leta kada su mnogi stručnjaci, ali i političari najavljivali da korone neće biti, ispao jači, zlokobniji i smrtonosniji od onog prvog.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

A pored subjektivnog osećaja to najbolje dokazuju i brojke. I to one zvanične objavljene od strane Instituta "Batut". Zato krenimo redom.

U julu mesecu je od korona virusa, prema podacima "Batuta", preminulo 296 osoba, više nego u prva četiri meseca epidemije korone u Srbiji, od početka marta do kraja juna! Crnim slovima je posebno ostao upisan 10. jul kada je zabeleženo 18 smrtnih slučajeva od korone u Srbiji, duplo više nego u najtežem danu tokom prvog talasa.

 

 

 

Idemo dalje: 22. jula su prema istim ovim podacima na respiratorima u bolnicama je širom Srbije bilo 205 pacijenata, dok smo u prvom prolećnom naletu 12. aprila imali tada rekordnih 146.

Sredinom jula, tačnije 15.7. imali smo u jednom trenutku čak 4.858 aktivnih slučajeva obolelih od korone, dok je u prvom talasu rekordan bio 19. april sa 3.900 registrovanih slučajeva.

Konačno, polsednji crni rekord postavljen je pre nedelju dana, pošto smo 26. jula za 24 časa imali 467 novozaraženih osoba. Prethodno ih je najviše bilo registrovano 16. aprila - 445.

Po jednima virus je mutirao, mnogo je zlokobniji, više napada decu, mlađe ljude, pa čak i trudnice. Po drugima, ovo je samo rezultat otvaranja, odnosno ukidanja restriktivnih mera koje smo imali proletos, pre svega vanrednog stanja i policijskog časa.

Srećom, ovaj drugi udar je počeo da slabi...

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading