Šapić ukrao humanitarnu fondaciju opštine Novi Beograd!?

Autor: embargo.rs

Vesti

23.10.2017

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnika Beograda Sinišu Malog razapinjali su na krst srama pojedini opozicioni mediji sa lažnom pričom i falsifikovanim dokumentima "kako negde tamo, u Bugarskoj, na obali mora, ima u vlasništvu na desetine apartmana".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Šapić

I kad se posle višemesečne mučne situacije po njega i njegovu porodicu i političko–poslovno okruženje ispostavilo da je sve bila laž i nameštaljka – ni javno izvinjenje nije dobio! Raznosači neistina i kleveta nisu ni pocrveneli od stida i srama…

Foto: embargo.rs/printscreen

E, sad se pitamo mi kojima je još stalo do istine u medijima, šta bi bilo da se desilo nešto što je portalu Embargo dokumentovano poslato pre neki dan! Doslovce citiramo našeg čitatelja–saradnika u borbi protiv korupcije i diskriminacija svih oblika:

„Kakvi bi bili komentari da se kojim slučajem desilo da je Skupština grada Beograda osnovala fondaciju i da je posle dve godine gradonačelnik Beograda rekao: „Pa lepo radi ova fondacija, sakupila je preko dva miliona evra i prebacio je na svoje ime da on upravlja sa dva miliona evra“!?

Foto: embargo.rs/printscreen

A zatim dodaje i ovo:

„Upravo to je uradio Aleksandar Šapić. Humanitarnu fondaciju Novi Beograd, koju je osnovala Skupština opštine Novi Beograd, prepisao je na svoje ime. Tako je mogao da prepiše i neku drugu opštinsku imovinu, npr. neki lokal i slično. Dešavalo se i ranije da neko pokrade pare iz nekih fondacija ali da neko ukrade celu fondaciju, to je do sada bilo nezabeleženo. To je uspelo samo Aleksandru Šapiću…

Pozdrav, M. J."

Na naše insistiranje da dobijemo još neki podatak da bismo bili što sigurniji u tvrdnje našeg čitaoca sa interneta, dobili smo poruku sledeće sadržine od istog autora ove šokantne tvrdnje:

Foto: embargo.rs/printscreen

„Prvo ime fondacije je bilo Humanitarna fondacija Novi Beograd. Zatim je otvorio svoju fondaciju Humanitarna fondacija Budi human – Aleksandar Šapić. Onda je fondaciju Novi Beograd pripojio svojoj fondaciji Budi human i, kad je to završio, onda je fondaciju Novi Beograd ugasio i nastavio da radi sa svojom fondacijom Budi human, a zadržao sve plate i korisnike iz opštinske fondacije kao i adresu fondacije.

U izvodima iz APR možete da vidite da je direktorka fondacije Budi human u isto vreme i direktorka praktično ugašene opštinske firme Centar za razvoj i lokalnu ekonomiju Novi Beograd!? Odnosno, prima platu u opštini, a radi u njegovoj privatnoj fondaciji. I ostali zaposleni u fondaciji primaju opštinske plate! To je slučaj i sa njegovim plivačkim klubom na SC „11. april“, kao i političkim udruženjem Za naš grad. Svi praktično rade u njegovim privatnim firmama, a plate primaju u opštini…

Tragom ovih šokantnih informacija o načinu na koji nam deli humanitarne lekcije predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić portal Embargo je proverio na sajtu APR navode našeg čitaoca i shvatio da je, nažalost – uglavnom sve tačno!

Foto: embargo.rs/printscreen

Postoji u izvodu APR zabeležba o pripajanju humanitarne organizacije Novi Beograd, čiji je osnivač i stopostotni vlasnik opština Novi Beograd  Šapićevoj Budi human iz prošle godine, čime je opštinska organizacija prestala da postoji!

Tačno je da je osoba koja je bila direktor/zastupnik opštinskog Centra za razvoj i lokalnu ekonomiju Ljiljana Kuzmanović Vujaković postala isto to u Šapićevoj  humanitarnoj organizaciji Budi human!!! Verovatno je i tačno da  ona upravo zbog toga prima platu u opštini, a radi privatno poslove Aleksandra Šapića…

Tačno je i da je izgleda samo fiktivno ostao  da postoji Centar za razvoj i lokalnu ekonomiju Novi Beograd, ali se pitamo kako je moguće da ista osoba u isto vreme bude zastupnik direktor i ovog centra i Šapićevog Budi human!? Tu nešto opasno smrdi, baš kao i priča o preuzetim parama… Centar za razvoj i lokalnu ekonomiju Novi Beograd prema podacima APR je imao u fondu milionski iznos, ali nema traga kako je to prešlo na račun Šapićeve organizacije Budi human, što tvrdi naš čitalac.

Takođe, zbog toga što informativna služba opštine Novi Beograd  funkcioniše  izgleda samo prema medijima koji hvale njihovog „velikog vođu“ – nismo u mogućnosti da proverimo da li zaposleni u Šapićevoj humanitarnoj organizaciji Budi human platu primaju u opštini, a rade njegove  privatne poslove, koji nemaju baš nikakve veze sa mestom predsednika opštine! Osi, što je sve u funkciji jačanja lika i dela velikog vođe, ali o trošku države, naravno!  Isto važi i za „njegov"plivački klub kao i za političko udruženje Za naš grad…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

23.10.2017 08:09

Šapić je prevazišao Rebraču. Ovo je viši nivo prevare i krađe,