Vučić: Sinovi tajkuna učestvuju u neredima! Ali, pobedićmeo bez ikakve sumnje

Autor:

Vesti

10.07.2020

20:51 >> 21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pristojna i moderna Srbija pobediće bez ikakve sumnje" poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Pariza nakon još jednih nasilnih protesta koji su se održali ispred zgrade Skupštine Srbije.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

Tokom brojnih incidenata i sukoba demonstranata sa policijom, jedan učesnik skupa je povređen nakon što je uboden nožem. Predsednik Srbije je u vezi tog incidenta poručio da će svi koji su pravili nerede biti privedeni.

- Nasilnici ne čine veliku štetu. Oni će biti pohapšeni - zaključio je Vučić.

On je dodado i da su tokom ove noći konačno pale sve maske. misleći na to da su učesnici protesta pokazali svoju pravu, nasilničku prirodu.

- Oni dolaze svako veče samo da bi se sukobili između sebe i izboli nožem. Kada smo to ranije pričali niko nam nije verovao. Oni ruše zaštitne ograde, gađaju policiju bakljama, kamenicama, a policija je samo stajala kraj vrata. Kada su došli do vrata i pripadnika policije onda je krenula intervencija - rekao je Vučić.

Govoreći o informaciji da je sin Petra Škundrića, bliskog Dačićevog saradnika, priveden večeras zbog izgreda na protestima, Vučić je kratko rekao da veruje i da se nada da to hapšenje nema veze sa ministrom spoljnih poslova. Ali, on je i istakao da na protestima učestvuju i sinovi tajkuna koji u ovim okolnostima žele da steknu imovinsku korist.

Sa Makronom sam razgovarao o protestima 20 sekundi

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Pariza je poručio da je sa svojim francuskim kolegom vrlo kratko razgovarao o incidentima koji su se proteklih dana dešavali u Beogradu.

- Rešili smo to za 20 sekundi. Nas dvojica se dobro razumemo - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao i da se ovi protesti održavaju u trenutku kada je u Srbiji najgori dan od početka epidemije koronaviusa i podvukao da ono što demonstranti rade predstavlja terorizam.

- To je čist terorizam! Da zatvarate auto-puteve, pa gde to ima? Niko normalan nije za to. Takođe, videli ste i bivše narodne poslanike kako pozivaju na nasilje jer su izgubili plate u skupštini. Imate slučaj gde bivši poslanik (Marinika Tepić) poziva građane da blokiraju auto-put. "Šta je u tvojoj glavi? Zar toliku želju imaš da dođeš na vlast"? - upitao se Vučić zbog neobične situacije da članovi parlamenta pozivaju na destabilizaciju u zemlji.

"Hvala policajcima"

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Predsednik Srbije je iskoristio priliku i da se zahvali pripadnicima policije koji tokom ova četiri dana trpe ogromno nasilje  i provokacije od strane huligana, predvodnika protesta.

- Hoću da kažem jedno ogromno hvala policajcima, tim divnim ljudima koji trpe kamenice i baklje po sebi, koji moraju da pomažu i onima koji se međusobno bodu noževima - rekao je Vučić.

Zbog svih okolnosti koje potresaju zemlju prethodnih dana, predsednik Srbije je izrazio reči ohrabrenja i naglasio da nasilje u Srbiji nikada neće preovladati.

- Pobedićemo nasilje. Pristojna i moderna Srbija pobediće bez ikakve sumnje. Ljudi ne moraju da brinu oko toga i da imaju ikakve sumnje. Dobio sam veliki broj poruka, čak više nego posle izbora. Mi moramo da branimo demokratiju - istakao je on.

Govoreći o navodima kako će Vučića opozicija svrgnuti do Vaskrsa, on je ironično odgovorio da se i sam "pita do kog Vaskrsa?".

- Otići ću do Vaskrsa, ali ću otići sam - zaključio je na kraju svog medijskog obraćanja predsednik Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
BozaB

10.07.2020 21:31

Svi huligani bice procesuirani, u to ne sumnjam.

Filip

10.07.2020 21:55

Stop nasilju. Država će pobediti hulgane.