Vučić na otvaranju fabrike Forvek: Ovo je dan koji pravi razliku

Autor:

Vesti

16.06.2020

08:36 >> 09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju nemačke fabrike Forvek u Čačku i tom prilikom zaključio da se nakon više decenija, u ovom gradu konačno ostvaruje velika investicija.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić i Geret Kelen

Kompanija "Vorwerk&Sohn" (Forvek) bavi se proizvodnjom inovativnih delova od gume i metala namenjenih automobilskoj industriji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik Srbije tokom obraćanja na svečanoj ceremoniji otvaranja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas važan i veliki dan za Srbiju "dan koji pravi razliku"

- Ovo je veliki dan za istoriju Čačka - naglasio je on u uvodnom obraćanu.

Tokom govora predsenik Srbije je naglasio da otvaranje fabrike Fervek predstavlja veliku šansu za razvoj Čačka, vraćanje naših ljudi i obnovu sela jer će grad imati mnogo veće prihode u narednom periodu.

"Dobro je što smo investirali u Čačak"

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Jirgen Miler

Jirgen Meler, direktor Forveka, takođe se obratio skupu koji je prisutnima poželeo srdačnu dobrodošlicu.

- Fabrika ima 45.000 kvadrata, od toga je 40.000 kvadrata proizvodnog pogona, 5.000 kvadrata kancelarijskog prostora. Ova investicija iznosi oko 60 miliona evra do sada, a biće i veća od toga. U fabrici trenutno radi 176 zaposlenih, a u narednom periodu ta brojka biće i veća - rekao je Miler podvukavši da je kompanija napravila dobru odluku što se odlučila da investira u Čačaku.

Vučić je rekao da se nada da nakon što prođe epidemija koronavirusa očekuje mnogo veće investicije, a naročito iz Nemačke.

- Pre manje od dve godine ovde je bila livada, a danas je fabrika od 45.000 kvadratnih metara. Zato vama želim da budete uspešni, vredni i marljivi. Mnogo sam srećan jer znam da decenijama nije bilo investicija i ovakvih fabrika u zapadnoj Srbiji - završio je svoje obraćanje predsednik Srbije i zahvalio se nemačkim partnerima što su verovali u Srbiju i u Čačak.

"Pre dve godine tu je bila livada"

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nenad Medenica

Direktor kompanije Forvek Nenad Medenica svojim obraćanjem otvorio je svečanu ceremoniju i tom prilikom istakao da je pre samo dve godine, na mestu gde je danas fabrika, bila livada.

- Pre dve godne ovde je bila livada i pravili ste roštilj. Na ovoj fabrici želim da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Čačka Todoroviću. Danas iz ove fabrike izvozimo delove za auto-industriju širom sveta - rekao je Medenica i pozvao predsednika Srbije da ponovo obiđe fabriku kada bu imao vremena.

"Dosanjali smo poluvekovni san"

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Milun Todorović

Na svečanosti otvaranja nove fabrike Fervek obratio se i gradonačelnik Čačka Milun Todorović. On je naveo da je Čačak decenijama sanjao infrastrukturne projekte koji se danas ostvaraju zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića.

- Čačak je dosanjao poluvekovni san da se ovkava kompanija otvori u Čačku. Mi danas otvarama fabriku koja ima 4 i po hektara pod krovom - rekao je Todorović.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Stele

16.06.2020 08:46

Koja fabrika po redu sto nova, sto obnovljena stara. Opozicija na aparatima.

Odgovori 12 0
Kum

16.06.2020 11:25

@Stele - Podunavski plače region, kad će neku fabriku da dobije on.

Odgovori 11 0
Sanja

16.06.2020 08:46

Ovo nisu male stvari za jedno društvo napraviti i podići nesto što život znači za grad.

Vera

16.06.2020 08:47

Na rusevinama se grada fabrika koja ce Cacanima poboljsati zivot