Ne bira saveznike! Đilas sa Hrvatima zajedno na Vučića

Autor:

Vesti

11.06.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što Hrvati nabace, to đilasovci dočekaju na volej! Tako izgleda sinhronizovana akcija protiv predsednika Srbije jer je tajkunov portal Direktno.rs brže-bolje preneo tekst zagrebačkog Jutarnjeg lista, koji Vučiću prognozira sve najgore.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Dragan Đilas

- SNS će premoćno pobediti na izborima 21. juna, ali je pred Vučićem nikad više problema koji će mu doći glave - piše list koji "probleme" vidi u kosovskom pitanju, situaciji u Crnoj Gori, odnosima sa Evropskom unijom "u senci odnosa sa Rusijom i Kinom".

Vučić je, kako se navodi, iz predizborne kampanje sklonio temu Kosova i zamenio je delikatnom, neostvarivom i "na kraju balade 'gubitničkom' Crnom Gorom".

Autor teksta Vlado Vurušić, koji Đilasovim "novinarima" očigledno imponuje, tvrdi da Vučić i sebe i javnost u Srbiji "hrani krizama i stvaranjem i širenjem napetosti na celo društvo, a takvu atmosferu širi i na okruženje kada, kako se navodi, kaže da je svestan da ide glavom kroz zid i da nema šanse da prođe onako kako on to predstavlja".

PORTAL DIREKTNO PRENEO PLJUVAČKI TEKST JUTARNJEG LISTA

List sa žalošću konstatuje potpuno rasulo "u ionako slabašnoj, nedefinisanoj i razjedinjenoj opoziciji, koja se dodatno podelila po pitanju izlaska ili bojkota izbora", a Vučiću zamera i podršku Trampu.

Reagujući na ovaj tekst, Vučić je rekao je Hrvati svakog dana pišu nešto protiv njega, a da razlog leži u tome što Srbija ima tri puta veću stopu rasta od njihove. Dodao je da niko u Hrvatskoj nije preneo podatke Evropstata, prema kojima je Srbija prva u regionu po stopi rasta BDP.

- Srbija raste duplo većom stopom, a 2021. prvi put će imati veći BDP od Hrvatske - ukazao je Vučić.

Nema sumnje i da EU mnogo pomaže Hrvatskoj, kaže on, ali ističe da je važno da mi verujemo u Srbiju i radimo.

Frans pres: Predsednik nikad moćniji

Za razliku od Jutarnjeg lista i Đilasovih medija, agencija Frans pres konstatuje da je predsednik Srbije izašao iz koronakrize jači nego ikad i da će učvrstiti svoju moć.

- Sa 250 umrlih na sedam miliona stanovnika, ova balkanska zemlja je izbegla najgore, ukidajući restriktivne mere na vreme za izbore 21. juna - javlja AFP.

Gotovo polovina Srba ima poverenje samo u njega, prema Ipsosu, što je rekord za 20 godina ovakvih istraživanja. Opozicija je slomljena, deo je odlučio da bojkotuje izbore, a predsednikova Srpska napredna stranka je već bila u poziciji da produži vladavinu, koja traje osam godina, zaključuje agencija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Goran

11.06.2020 07:25

Mi nemamo nikakve veze sa Crnom Gorom i to nije problem za nas,znamo koji su nasi prioriteti i idemo u ostvarivanju ciljeva!

Jelena

11.06.2020 07:26

Kako vam nije jasno da Đilas ne želi dobro Srbiji.

Ana

11.06.2020 07:27

Đilas je izdajnik.

Anja

11.06.2020 07:28

Pocinjem da mislim da je ovaj covek srbomrzac....