KINA I SRBIJA ZALAŽU SE ZA NEZAVISNU POLITIKU: Predsednik Si odgovorio Vučiću

Autor: informer, Republika

Vesti

08.06.2020

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping zahvalio je srpskom kolegi Aleksandru Vučiću na pismu u kojem je Vučić izrazio čvrstu podršku Kini za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti. Si Đinping je odgovorio da visoko ceni podršku Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Si

- Poštovani gospodine predsedniče, hvala Vam na pismu u kojem ste izrazili čvrstu podršku kineskoj strani za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, što ja visoko cenim. Kina i Srbija dosledne su u međusobnom razumevanju i međusobnoj podršci u pitanjima od vitalnih interesa i ozbiljnih briga. Čvrsto međusobno političko poverenje udarilo je čvrst temelj za sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije - naveo je Si u pismu koje je Vučiću juče uručila ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

Si je podsetio da je sa Vučićem nedavno telefonom razgovarao o saradnji u borbi protiv koronavirusa, te da se dve zemlje međusobno podržavaju i zajedno bore protiv epidemije, čime su još jednom na delu pokazale bratstvo i prijateljstvo.

- Kina i Srbija zalažu se za nezavisnu i samostalnu politiku, kao i za odlučno očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, i protive se mešanju sa strane - zaključio je Si Đinping.

Ambasadorka: Uskoro direktna avionska linija

Ambasadorka Čen Bo ocenila je da je lični kontakt predsednika Vučića i Sija, uključujući i njihov nedavni telefonski razgovor, dao podsticaj vezama dveju zemalja i ohrabrenje kineskim privrednicima da ojačaju saradnju sa srpskim partnerima. Čen Bo i Vučić izrazili su nadu da bi vrlo uskoro mogla da bude uvedena direktna avionska linija između Beograda i nekog od velikih gradova u Kini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading