RASPISAN KONKURS ZA JAVNI SERVIS: Bujoševićev naslednik znaće se za mesec i po!

Autor: B. B.

Vesti

01.06.2020

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javna medijska ustanova Radio-televizije Srbije (RTS) raspisala je javni konkurs za generalnog direktora jer je Draganu Bujoševiću istekao petogodišnji direktorski mandat. Upravni odbor RTS imenovaće generalnog direktora u roku od 45 dana, a rok za dostavljanje prijava je 30 dana.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragan Bujošević

U konkursu se navode uslovi za tu poziciju - da je državljanin i da ima prebivalište u Srbiji, da ima visoku stručnu spremu, da je ugledni stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa i da ima najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

- Kandidati ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci. Za generalnog direktora ne može biti imenovano lice koje ne može biti član upravnog odbora, izuzev zaposlenih kod pružalaca medijskih usluga - navedeno je u konkursu.

Mandat generalnog direktora je pet godina, a jedno lice može biti imenovano na tu funkciju najviše dva puta.

Bujošević nije želeo da odgovori na pitanje Srpskog telegrafa da li će ponovo konkurisati za čelno mesto u RTS pošto ne postoje zakonske prepreke da to učini iako je 15. januara 2019. napunio 65 godina i time stekao uslove za odlazak u redovnu starosnu penziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading