Gladni vukovi međusobno ratuju: Obradović udario na Đilasa, hoće da mu pleni imovinu

Autor:

Vesti

27.05.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović kazao je da je 11 dana štrajka glađu na stepeništu Skupštine Srbije ili, kako ga naziva, strogi post, dragoceno duhovno i političko iskustvo, te da je on tokom tog perioda samopreispitivanja, preumljenja i pokajanja došao do 11 zaključaka, a među njima je i poziv kolegama iz opozicije da se saberu oko bazičnih demokratskih vrednosti, među kojima su i lustracija, ispitivanje porekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Boško Obradović

Prvi na Obradovićevom udaru bio bi, po toj logici, cene sagovornici Srpskog telegrafa, njegov partner u Savezu za Srbiju Dragan Đilas, čije su četiri firme, od 2000. do 2014. godine, dok je bio na visokim državnim funkcijama, ostvarile poslovni prihod od 619 miliona evra. Obradović bi, zaključuju, izgleda oduzeo Đilasovu imovinu.

- Kako im je postalo jasno da od vlasti bez izbora nema ništa, krenuli su u međusobne obračune. Sad će jedni drugima da prete ispitivanjem imovine, lustracijom i smrtnim kaznama. Neka rade među sobom šta god hoće, samo neka narod ostave na miru i od njih - dosta - kaže za Srpski telegraf poslanik SNS Vladimir Orlić.

Orlić: Jasno im je da od vlasti bez izbora nema ništa, krenuli su u međusobne obračune

Politički analitičar Branko Radun smatra da Obradović neuspelu farsu oko štrajka glađu pokušava da zamaskira novom akcijom:

- To bi značilo da bi prvi na udaru morao da bude Đilas, da je bacio oko na njegovu imovinu, te da bi da mu je oduzme. Ali to je samo njegova kampanja. Znajući da je tema o poreklu imovine popularna među građanima od 2000. godine naovamo, on se kao time bavi, umesto da iznese stav o suštinskim pitanjima kao što su KiM, EU, NATO, ekonomija...

Obradoviću štrajk nije smetao da jede g*vna

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Sergej Trifunović

Lider PSG Sergej Trifunović demonstrirao je šta misli o Obradoviću i njegovim akcijama poput štrajka glađu.

- Šaltajući kanale čujem Romčevića u tizeru: "... Zanimljivo je, međutim, da im štrajk glađu nikada nije smetao da jedu g*vna" - napisao je na Tviteru Trifunović.

Foto: twitter.com/printscreen

Iako se ceo citat odnosio na vlast, što se sazna tek naknadnim istraživanjem, jedan od tviteraša je primetio da je upravo zato Trifunović zapravo želeo da pecne Obradovića:

- Jesi to mislio na fašistu Boška, on je jeo dok je štrajkovao u svom rijaliti-programu šta god su mu doneli, a sad će da nastavi da glođe, po običaju.

I potpredsednik SNS Milenko Jovanov smatra da se radi o novoj neozbiljnoj i licemernoj akciji Obradovića, koja ne znači oduzimanje Đilasove imovine.

- Pa oni Đilasa ne smeju ni da spomenu, a kamoli da ga pitaju za imovinu... To najbolje govori o tome koliko su Obradovićevi predlozi licemerni i besmisleni ili da on unapred zna poreklo Đilasove imovine, ali smatra da to što neko svojim firmama prebaci 619 miliona evra narodnih para i nije neki greh... Ali dobro, Obradović je predložio i Vlada Georgijeva za senatora, tako da u toj njegovoj zamišljenoj Zemlji dembeliji, očigledno sve može i sve je izvodljivo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (77)

Loading
SANELA

27.05.2020 06:50

ONI AKO SE MEDJUSOBNO NE POBIJU NISTA NISU NAPRAVILI

mila

27.05.2020 06:51

Ovde se ne zna vise u opoziciji ko pije a ko placa.

Coka

27.05.2020 06:54

Kuda plovi brod opozicije. Ne plovi, tone.

Marija

27.05.2020 06:54

Opozicija gubi podrsku iz dana u dan