Profesor bezbednosti o teorijama zavere i "Svetskoj vladi"! Te ideje možete naći i kod Gebelsa

Autor: Republika

Vesti

13.05.2020

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu Zoran Dragišić izjavio je na TV Prva da je vreme pandemija odličan rasadnik za širenje teorija zavere i lažnih vesti.

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin
Zoran Dragišić

- Problem sa teorijama zavere je taj što su podaci na koje se one oslanjaju teško proverljivi, a ideju svetske vlade možete naći i kod Gebelsa, to nije ništa novo - rekao je Dragišić i naglasio da postoje veoma moćni ljudi nasvetskom nivou koji imaju ogroman uticaj na veliki broj događaja, ali da ideja o svetskoj vladi iz senke bi morala dovesti do toga da svetska dešavanja budu mnogo predvidljivija.

On je povodom afere o ubistvu kineskog naučnika Bing Liua iz Pitsburga rekao da ni istraga za sad ne zna mnogo, a da se u medijima i javnom prostoru uvek pojave teorije o tome kako je po sredi neka zavera i kako je naučnik-žrtva bio na pragu nekog važnog otkrića.

Profesor Dragišić je pozvao građane da se na krajnje oprezan način odnose prema velikom broju informacija koje su im dostupne, i da samo zvanične podatke koje objavljuju državne institucije prihvataju zdravo za gotovo.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading