Živi lanac oko zgrade Predsedništva: Protestanti srušili metalnu ogradu, incident nije mogao da prođe bez NJEGA!

Autor: Blic, Republika

Vesti

07.05.2020

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, večeras u 20 časova počeo je protest u organizaciji Građanskog otpora, da bi posle četvrt časa došlo do incidenta.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Boško Obradović

Okupljeni sa pištaljkama, trubama, šerpama i dobošima, prvo su tačno u 20.00 časova gromkim aplauzom odali zahvalnost za sve što su učinili medicinski radnici za vreme epidemije koronavirusa, a onda su krenuli da prave živi lanac oko zgrade Predsedništva.

Obezbeđenje je postavilo metalnu ogradu oko samog objekta, a nekoliko okupljenih je u jednom trenutku prvo počelo ozbiljno da je drma, a onda da je ruše i preskaču!

Nedugo zatim svi okupljeni su došli bukvalno do stepenica ovog zdanja ispred kojeg se nalazi bezbednosni štit koji sprečava ljude kojin protestuju da uđu u samu zgradu.

Među okupljenima viđeni su Boško Obradović, Zoran Lutovac, Srđan Milivojević, Marinika Tepić, profesor Čedomir Čupić... a organizator je Građanski otpor, koji je preuzeo organizovanje protesta od udruženja "1 od 5 miliona".

Oni su pre skupa ocenili “da je vanredno stanje u Srbiji proglašeno na protivustavan način, a zatim iskorišćeno za besomučnu funkcionersku kampanju i brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Đole

07.05.2020 19:27

Skup nije prijavljen. Primeniti Zakon.