Godfri drži na zidu naslovnicu Srpskog telegrafa

Autor: Republika

Vesti

03.05.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador Entoni Godfri čuva Srpski telegraf od 19. juna prošle godine i čak našu naslovnu stranu na kojoj smo najavili njegov dolazak u Beograd drži okačenu u svom radnom prostoru. To se jasno vidi na slici koju je diplomatski izaslanik Vašingtona u Beogradu postavio na društvene mreže.

Foto: Twiter.com/screenshot
Srpski telegraf na zidu ambasadora SAD

Tog 19. juna Srpski telegraf je objavio noseći tekst "Rat specijalaca", u kom smo otkrili koga dve supersile, SAD i Rusija, postavljaju za nove ambasadore u Srbiji.

Naslov je koliko simboličan toliko i tačan s obzirom na to da je Godfri u Beograd stigao upravo iz Moskve, gde je godinama bio zamenik ambasadora (kažu, samo formalno jer je on u stvari vodio glavnu reč u tamošnjoj ambasadi), dok je Aleksandar Bocan-Harčenko poznat kao čovek kojem ruski predsednik Vladimir Putin poverava najsloženije diplomatske zadatke.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 19. jun 2019.

Bocan-Harčenko ujedno je i dobar poznavalac prilika u regionu pošto se bavio problemom Kosova i stanja u BiH.

 

 

Sagovornici Srpskog telegrafa u pomenutom tekstu (Boško Jakšić, Jakša Šćekić, Vladimir Marinković...) najavili su upravo ono što se kasnije i događalo jer su se predstavnici Vašingtona i Moskve u našoj zemlji vrlo brzo uhvatili u diplomatski klinč, razmenjujući najčešće dijametralno suprotne stavove po raznim pitanjima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading