RADOMIR NIKOLIĆ O STANJU U KRAGUJEVCU: Prošli smo dobro kako je moglo da bude

Autor: Tanjug

Vesti

01.05.2020

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kragujevcu koji ima 180.000 stanovnika od početka epidemije virusa korona zvanično je zabeleženo 68 pozitivnih, a danas je ujedno i šesti dan od kada u tom gradu nema novozaraženih osoba.

RepublikaFoto: youtube.com/ Televizija Kanal 9
Radomir Nikolić

Gradonačelnik Radomir Nikolić kaže za Tanjug da to što je 68 zaraženih ne znači da ih nije bilo i više, ali kaže i da su verovatno prošli bez simptoma zbog čega i nisu testirani.

Do sada je 41 osoba izlečena, u izolaciji se nalazi 1.800 ljudi, kod kojih nije potvrđena korona i nemaju simptome, ali su .oni kontakti zaraženih. Pet je smrtnih slučajeva.


- Dobrom organizacijom i disciplinom građana Kragujevac je izbegao težu situaciju i sadašnja se može ocenini kao dobra. Već šest dana nemamo novozaraženih, pre 15 dana smo videli da ćemo proći dobro, pridržavamo se mera i dalje, poštujemo sve ono što je Vlada odredila - rekao je Nikolić.

Od 4. maja u Kragujevcu će krenuti gradski prevoz, što će najpre važiti samo za zaposlene, a kad Ministarstvo prosvete odluči da počnu da rade vrtići i deca će moći da se voze gradskim autobusima.

Prevoz će raditi po letnjem sistemu vožnje jer ne rade ni Univerzitet ni škole.

- Ono što je interesantno je da se već oko 60 odsto roditelja izjasnilo da bi moralo da ostavlja decu u vrtićima, što nam je pokazatelj koliko se privreda pokrenula, polako počinje da se radi, velike fabrike počinju sa proizvodnim procesima, neke su već pre desetak dana počele sa pripremom - kazao je Nikolić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

01.05.2020 16:35

Gospodine predsenice, Vi I vasi predhodnici niste nista pokusali da se uradi nesto za saobracajnicu oko Kragujevca. Socijalisti su poceli a posle njih niko nije nastavio. Dali znate da smo jedini grad u Srbiji koji nema zaobilaznicu.