Tači, gde GORI? Predsednik tzv.Kosova, hitno traži od Mustafe da što pre objavi ime mandatara

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

29.04.2020

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je danas od predsednika DSK Ise Mustafe da ta stranka i formalno predloži mandatara za sastav nove vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žuri mu se - Hašim Tači

DSK je ranije saopštila da će za mandatara predložiti funkcionera te stranke Avdula Hotija.

Tači je zahtev Mustafi uputio nakon konsultacija sa svim parlamentarnim stranakama, koje su se izjasnile za formiranje nove vlade bez raspisivanja parlamentarnih izbora, čemu se usprotivio jedino Pokret Samoopredeljenja.

- Na ovom sastanku sam takođe predstavio javnosti preovlađujuće kriterijume za formiranje nove vlade u skladu sa procedurom, a bez raspisivanja novih izbora - naveo je, između ostalog, Tači u pismu Mustafi, preneo je prištinski portal IndeksOnlajn.

Tači takođe navodi da je odluka o formiranju vlade bez izbora doneta u skladu sa ustavom i njegovim ovlašćenjima, a da bi se, kako navodi,"održala stabilnost zemlje".

Traži da Mustafa što pre predloži ime mandatara, koji, kako se navodi, treba da obezbedi potrebnu parlamentarnu većinu za izbor nove vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading