Vulin: Da Vučić 2014. nije preduzeo teške reforme, sada ne bismo mogli da obezbedimo sve uslove za lečenje

Autor: Republika

Vesti

29.04.2020

14:37

Obraćajući se poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srbije na današnjem zasedanju, ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je rečeno kako je vlast pravila neprijatelje od naše dijaspore.

Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin

 - Ako je to istina, gde se dijaspora vratila i kako je došla. To su naši državljani, primili smo ih sa najvećom brigom i radošću i ja ih molim da ne idu i ne vraćaju se u zemlje koje su im pokazale šta misle o njima sada kad je teško. Ova Vlada i Aleksandar Vučić obezbeđivali su ne samo besplatne avione, nego i koridore i autoputeve kada je čitava Evropa bila blokirana - istakao je ministar odbrane i dodao da se za svakog građanina pojedinačno borilo da dođe u Srbiju.

On je potvrdio da u Srbiji niko ni dinar nije platio lečenje od korona virusa. 


 
- Nijedan hlorokin ovde nije naplaćen i ko god da je došao ili u privremenu bolnicu ili u bilo koju ustanovu zdravstvenog sistema, nije ga niko pitao za knjižicu niti za osnov osiguranja. Da li imaš simptome? Ako imaš, lečiš se kao najbogatiji čovek na svetu. To nema ni u najbogatijoj zemlji na svetu. U Americi sahranjuju ljude u masovnim grobnicama ako nemaju da plate. U ovoj Srbiji, ovakvoj, siromašnoj ali sve boljoj, niko nije sahranjen u masovnoj grobnici, niti ostao bez leka, bez kreveta ili respiratora - istakao je ministar Vulin i dodao da treba da budemo ponosni na takvu državu, a ne da tražimo mane.
 
Ministar Vulin je rekao da su svi koji su došli iz dijaspore dobrodošli jer to su naši ljudi. 
 
- Ja sam zbog toga ponosan, i molim ih da ne idu, da se ne vraćaju. Da ostanu i vide da je ova zemlja bolja nego one koje su napustili. To ne bi bilo moguće da 2014. godine Vučić nije preduzeo teške reforme, da nismo doneli Zakon o radu u ovom parlamentu, zbog koga su tada Aleksandra Vučića razapinjali i protiv mene pravili proteste. Da nije bilo toga, ne bi bilo ove države, koja je u stanju da kupi hlorokin i da ga ne naplati nikome. I da obezbedi sve uslove za lečenje i slobodno progutajte svoj politički ponos i kažite - to je dobro, dobro je što Srbija može besplatno da leči sve - istakao je ministar odbrane. 
 
- To što može penzionerima da da 4.000 dinara i svakom građaninu 100 evra, to je dobro, kao i to što država Srbija može da da tri minimalne zarade svakom - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

Komentari (19)

Loading
Saša

29.04.2020 15:02

Preko potrebne reforme su nas izbavile od sigurnog bankrota, krenimo odatle!

Tane

29.04.2020 15:08

Apsolutno se slažem sa Gospodin Vulinom. Predsednik Aleksandar Vučić je preuzeo sve neophodne mere kako bi sprečio propadanje naše zemlje na tome su mu svi građani zahvalni da nije toga nebi danas bilo ničega. Hvala mu na svemu što je uradio za našu lepu zemlju Srbiju.

Rada

29.04.2020 15:11

To jeste istina. Da Vucic nije bio uporan i zajedno sa svojim timom oporavio ekonomiju Srbije od 2014. ko zna kako bi sada ziveli.