Vučević: Porodicama preminulih Novosađana uputićemo pomoć!

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

29.04.2020

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novom Sadu u prethodna 24 sata nije bilo novozaraženih. Mere popuštaju, otvorene su male zanatske radnje, saloni lepote i teretane. Novosadski ugostitelji su dobili uputstva kako da se pripreme za otvaranje njihovih objekata. Takođe, Novi Sad će, pored Kragujevca, biti prvi grad u kome počinje da funkcioniše javni prevoz.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink
Miloš Vučević

- Mi smo na sednici Kriznog štaba definisali datume i šta je ono što treba da se uradi u narednom periodu. Novi Sad i Kragujevac će biti prvi gradovi koji kreću sa javnim prevozom 4. maja. Juče smo dobili sva potrebna uputstva od strane medicinske struke kako da organizujemo zaštitne mere. Neće biti jednostavno za gradska saobraćajna preduzeća, ali ćemo organizovati najbolji način da zaštitimo i putike i vozače, da se saobraćaj odvija tako da ničije zdravlje ne bude ugroženo - kaže Vučević.

- Biće manje mesta za sedenje, a sva sreća je što smo kupili i one autobuse koji imaju pleksiglas koji odvaja vozača od putnika. Javni saobraćaj će u početku biti samo za ljude koji imaju radu obavezu. Ponosan sam što je procenjeno da je GSP u Novom Sadu spreman da prvi u Srbiji krene, zajedno sa Kragujevčanima, u organizovani javni prevoz – ističe on.

On navodi da zbog činjenice da se polako sve veći broj ljudi vraća na posao, 11. maja otvaraju i vrtići.

- Što se tiče obdaništa u Novom Sadu, mi smo uveliko u svim pripremama, i 11. maja ćemo biti sptemni da krenemo. Očekujemo da od struke dobijemo preporuke za preventivne mere i da definišemo kako će deca biti raspoređena, šta se traži od drugih zaštitinih mera da se preduzmu u pogledu u pogledu odvođenja i dovođenja dece. Sva obdaništa su definfikovana, obezbeđena zaštitna oprema za sve zaposlene, dezobarijere, centralna kuhinja je posebno tretirana, tako da smo spremni u potpunosti. Ono što znamo sada i za obdaništa, ali i za vozila gradskog prevoza, jeste da neće smeti da se koriste klime. Spremni smo za sve što je pred nama, vraćamo se polako u život, ali ne žurimo, ne srljamo, ne mislimo da može sve preko noći. Mere koje smo donosili su dale i daju rezultate. Sada sve zavisi od nas hoćemo li biti strpljivi i izdržati još dok se situacija ne stablizuje, da ne bismo imali povratak virusa koji je tu i dalje – ističe gradonačelnik.

On je takođe rekao i da je odlučeno da se pomogne porodicama žrtava u Novom Sadu od koronavirusa.

Juče je doneta odluka da Grad Novi Sad isplati novčanu pomoć od 100.000 dinara svim porodicama preminulih od koronavirusa u Novom Sadu. Nažalost, do sada je šest Novosađana izgubilo život od Kovida -19 – precizirao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading