(VIDEO) Željko Mitrović: Pink neće koristiti nijednu meru pomoći Vlade Srbije

Autor:

Vesti

18.04.2020

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik kompanije Pink Željko Mitrović najavio je danas da neće koristiti nijednu meru Vlade republike Srbije koje se odnose na pomoć preduzećima koja su tokom trajanja vanrednog stanja zapala u finansijske teškoće.

RepublikaFoto: Public
Željko Mitrović

Mitrović je u izjavi naveo da je u konsultacijama sa svojim saradnicima odlučeno da kompanija Pink neće koristiti nijednju meru Vlade koja se odnosi na pomoć ili reprogram preduzeća.

- Mi smo doneli odluku da nećemo koristi nijednu od mera Vlade republike Srbije. Pre svega zato što televizija je televizija Pink, zapravo kompanija Pink, među prvih 100 kompanija u Srbiji, i po broju zaposlenih i po poreskim obavezama, po svim kriterijumima - rekao je Mitrović.

On je istakao da prema tome smatra da njegova kompanija ima prostora da ustupi ova finansijska sredstva onima kojima su preko potrebna, kao što su mala i srednja preduzeća koja ovih dana nerade zbog zabrane kretanja kao mere u borbi protiv koronavirusa.

- Kompanija Pink je tokom ovog perioda radila punom parom i non-stop i mogu slobodno da kažem da je najveći broj oglašivača ostao na televiziji Pink. Što je krajnje logično jer se u ovom trenutku najviše gleda televizija.

Mitrović je pozvao sve velike kompanije koje u ovom trenutku prave profit da ne koriste pomoć države jer je nekima mnogo potrebnija.

- Pozivam sve one kojima pomoć nije potrebna da ustupe ta finansijska sredstva malim i srednjim preduzećima, ugostiteljima, ljudima koji rade u uslužnim delatnostima - rekao je Mitrović i dodao da njegova kompanija neće koristiti ni minimalace koje uplaćuje država i da će podeliti bonus zaposlenima, najviše onima koji rade u informativi jer su u ovom delikatnom momentu oni najistaknutiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MRSH

18.04.2020 13:54

UMIJTE GA I PROMENITE MU ODECU A ONDA GA VODITE NA ODVIKAVANJE