Vulin: Više bi nam značili respiratori umesto lekcija poslanika Evropskog parlamenta!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.04.2020

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Siguran sam da uvaženi poslanici Evropskog parlamenta primećuju da su nam njihove lekcije dragocene, ali da bi respiratori bili još dragoceniji", poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na navode Vladmira Bilčika i Tanje Fajon.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Obradovala ga je, kaže, izjava poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika i Tanje Fajon da "pažljivo prate situaciju u Srbiji i da korona nije izgovor za ukidanje demokratije".

- Pošto pažljivo prate sigurno su primetili da se Srbija bori uporno, organizovano, da za razliku od drugih zemalja ne krije podatke i vrši testiranja, da je predsednik Aleksandar Vučić uspeo da obezbedi veliki broj respiratora i da nam je puno vredne i pravovremene pomoći stiglo iz Kine i Rusije - rekao je Vulin, a saopštava pres služba ministra.

Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon pozvala je na Tviteru vlasti država Zapadnog Balkana da omoguće rad parlamenata tokom pandemije KOVID-19, navodeći da suspendovanje demokratije nije opcija u teškim vremenima.

U odgovoru na njen tvit, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je da je od ključnog značaja da parlamenti država kandidata nastave da ispunjavaju svoje ustavne uloge, nadziru preduzete mere za borbu protiv širenja virusa i da demokratija ne sme da bude žrtva pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
RS

16.04.2020 12:03

Kada ce ovi da se skinu sa nase grbace i prestanu da nam popuju sta i kako treba da radimo.