(FOTO) Brža dijagnostika "kovida 19": Ministar Lončar obišao novu laboratoriju u Kliničkom centru Srbije

Autor: Republika

Vesti

09.04.2020

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar obišao je danas novu laboratoriju za molekularnu detekciju infektivnih agenasa koja je izgrađena u Kliničkom centru Srbije.

RepublikaFoto: Republika
Lončar obišao novu laboratoriju

Radovi na izgradnji ove specijalne COVID-19 laboratorije otpočeli su 25. marta i završeni su u rekordnom roku. Očekuje se da neophodna medicinska oprema i aparati za vikend pristignu iz NR Kine, a odmah potom, laboratorija će otpočeti sa radom i sa kapacitetom od 2.000 obrađenih uzoraka dnevno značajno doprineti bržoj dijagnostici novog korona virusa.

Objekat nacionalne laboratorije za molekularnu detekciju infektivnih agenasa Beograd je lociran u delu objekta KCS koji se rekonstruiše.

Objekat je projektovan kao posebna celina i ima 750 m2.  Laboratorija je potpuno automatizovana sa SCADA i BMS sistemom.

U laboratoriji će raditi 40 zdravstvenih radnika, u tri smene, 7 dana u nedelji,  koji će dobiti i specijalnu obuku od strane kineskih eksperata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading