Ministar Vulin: Borbena gotovost Vojske Srbije nije umanjena

Autor: Republika

Vesti

08.04.2020

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da epidemija koja je zadesila našu zemlju nije umanjila borbenu gotovost Srbije.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin

- Vojska Srbije je veliki oslonac svakog građanina Republike Srbije. Pomažemo u borbi protiv virusa kovid, ali nikada ne zaboravljamo da je naša osnovna funkcija da čuvamo svoju zemlju i da naša borbena gotovost bude na najvišem mogućem nivou – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas obišao pripadnike 72. brigade za specijalne operacije na osnovnoj snajperskoj obuci u rejonu Šapca.


Kako je istakao ministar odbrane, čak ni virus kovid nije uspeo da umanji borbenu gotovost naše vojske.

- Mi se svakodnevno pripremamo, obučavamo, radimo da jednog dana, kada i ova pošast prođe, budemo u potpunosti spremni da zaštitimo našu zemlju. Borbena gotovost Vojske Srbije nije umanjena – naglasio je ministar Vulin.

Kako je istakao major Ivan German, polaznici osnovne snajperske obuke se biraju u svojim matičnim jedinicama tako što se dobrovoljno prijavljuju i taj princip dobrovoljnosti je veoma važan. Uz to, kako je dodao major German, moraju da budu odlični strelci i odlično fizički pripremljeni.

- Osnovna snajperska obuka traje tri nedelje, tokom kojih se realizuje oko 25 gađanja pripremnih i jedinačnih bojnih, i završna taktička vežba sa bojnim gađanjem „Upotreba snajperskih parova u rešavanju talačke situacije“. Završna vežba traje tri dana tokom kojih treba da prođu 50 kilometara kondicionog marša pod opterećenjem uz rešavanje taktičkih zadataka, a poslednjeg dana ocenjuje se gađanje svakog snajperskog para – naglasio je major German.


Govoreći o obuci on je istakao da su rezultati do sada bili odlični i izrazio očekivanje da će i završna vežba biti na istom nivou.

Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading