Vučić: Od petka popodne do ponedeljka moguć policijski čas

Autor: Republika

Vesti

07.04.2020

18:14 >> 18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras na RTS-u u emisiji "Upitnik" gde je izneo najnovije podatke i najavio nove mere u borbi protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić je na početku naglasio da ma kakve mere da uvedemo, glavni cilj je da se sačuvaju životi, i da predlaganje mera zavisi jedino od procene struke.

- Ja ne mislim da smo daleko ili blizu policijskom času od 24 sata. Mi ćemo odluku da donesemo, a kakva će ona biti videćemo. Ja prvi izveštaj dobijam u 11 uveče i jako sam uznemiren kada vidim koliko ljudi umre, ali i koliko ljude se zarazi. Život ima prioritet. Ja nemam nikakav problem sa tim šta će ko da kaže, za mene je najvažnije - rekao je Vučić.

Foto: RTS/printscreen

- Beograd je nesumnjivo najveće žarište koronavirusa - rekao je on i dodao da su bolnice u prestonici pune.

Na pitanje voditeljke da li će najave restriktivnih mera biti najavljene 48 sati ranije, on je rekao da to ne mora da bude bude tako i da će mere biti donošene u skladu sa procenama rizika.

Foto: RTS/printscreen

- Nismo uspeli da izbegnemo određena žarišta. Svima nam je to doneto spolja. Ne možete da krivite te ljude, oni su želeli da se vrate u svoju otadžbinu. Ali neki od njih su znali da su zaraženi, a neki nisu. Sve je doneto iz Milana i Lugana. Taj potez. Sve što smo dobili u Beogradu uglavnom su kontakti, oni prvi početni, najviše Italija - rekao je Vučić.

Predsednik je saopštio da postoje i dobre vesti. - Poslednji test koji sam dobio za večeras piokazuju bolje procente za Valjevo. Ćuprija je nešto mirnija, Niš za nijansu mirniji. Leskovac je žarište, ali je Beograd i dalje najveći problem. Ne bih isključio odluku od 24 sata polciisjkog časa - dodao je on.

Osvrnuvši se na produžen policijski čas od prošlog vikenda, predsednik je rekao da nas je subotnje jutro skupo koštalo i da se posledice gužve na ulicama od tog dana mogu videti po broju novozaraženih. On je najavio da je zbog toga moguće da će policijski čas biti uveden od petka popodne do ponedeljka ujutru.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Jelena

07.04.2020 18:32

Hajmo jos malo da se strpimo i ispostujemo sve mere koje su predlozili nasi strucnjaci. Samo zajedno mozemo da pobedimo!

Milos

07.04.2020 18:37

Tako je, za nase zuvote je sve ovo vazno. 24h trrba da bude

Rade

07.04.2020 18:41

Jer ljudski zivot nema cenu!