Antić: Od Gazpromnjefta gorivo za policiju, vatrogasce, Hitnu pomoć

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.04.2020

14:01

Srbija je dobila donaciju kompanije "Gazpromnjeft" kao podršku u borbi sa virusom korona, a reč je o isporuci naftnih derivata za pripadnike policije, Vatrogasne brigade i Hitne pomoći.

e-stock/S. NEDELJA
Foto ilustracija

Ta donacija je, kaže ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, počela da se realizuje od ponoći, a "Gazpromnjeft" će tokom aprila i maju isporučiti sve neophodne količine goriva za MUP, Hitnu pomoć i Vatrogasnu brigadu.

- To je značajna podrška Srbiji u ovom trenuku - istakao je ministar i zahvalio kompaniji "Gazpromnjeft", predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je učestvovao u realizaciji ove donacije, kao i Naftnoj industriji Srbije (NIS).


Naveo je da NIS i u ovim uslovima, kada se naša zemlja bori sa korona virusom, radi na način da obezbedi sigurnost snadbevanja naftnim derivatima svih korisnika.
Ministarstvo rudarstva i energetike
Aleksandar Antić

Ističe da Rafinerija u Pančevu radi u tri smene, benzinske stanice u režimu koji je država Srbija propisala, a 48 benzinskih stanica rade kao dežurne, u režimu 24 sata, za snadbevanje, pre svega, hitnih službi, MUP-a, Vojske Srbije, zdravstvenih ustanova, svih komunalnih služzbi, koje moraju da funkcionišu 24 sata kako bi se život u ključnim granama odvijao nesmetano.

Ministar je zahvalio svim zaposlenima u NIS-u na velikom angažovanju u ovom periodu, kada se naša zemlja bori sa virusom i istakao da ta kompanija poštuje sve mere koje je država uvela.

U to se, kaže, uverio i danas prilikom obilaska Gazprom pumpe u Bulevaru Heroja sa Košara na Novom Beogradu.

Ministar je podsetio da se od 1. aprila realizuje i podrška NIS-a upućena Srbiji, koja je usmerena na nacionalnu avio kompaniju “Er Srbija”, a reč je o 270 tona avio goriva koje se koristi za letove kojima se naši državljani vraćaju iz inostranstva, za dovoženje humanirane pomoći upućene Srbiji i dovoženje medicinske opreme koju je naša zemlja kupila.

Tanjug/T. VALIČ


Antić je rekao da u ovom trenutku samo NIS ima rezervi naftnih derivata koje su dovoljne za 45 do 60 dana snabdevanja u ovom režimu potrošnje.

- Ako tome dodamo i ostale naftne kompanije, robne rezerve i obavezne rezerve koje Srbija ima, mi smo apsolutno po tom pitanju u dobroj situaciji i ne postoje bilo kakvi razlozi za brigu - istakao je Antić.

Naveo je da je benzinska stanica u Bulevaru Heroja sa Košara jedan od najsavremenijih objekata koje NIS ima u Srbiji i dokaz da će ta kompanija nastaviti sa razvojem mreže benzinskih stanica širom Srbije.

S tim u vezi, ministar je pozvao čelnike NIS-a da jednu takvu benzinsku stanicu izgrade i na autoputu “Miloš Veliki” koji je, kako je rekao, sjajan i zahteva moderne benzinske pumpe.

 

 

Komentari (0)

Loading