Zaražen još jedan državni sekretar?

Autor:

Vesti

03.04.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Jeremić, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine, možda je drugi zaraženi koronavirusom u Vladi Srbije!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vlada Srbije

On je testiran u petak ujutro jer je nekoliko dana pre toga imao simptome zaraze. Kako kaže, želeo je da bude odgovoran prema sebi i drugima i otkloni sumnju da je pozitivan na KOVID-19.

- Osećam se odlično, mislim da je reč o prehladi, ali kako bih otklonio tu sumnju, bez obzira na to šta mislim interno, testirao sam se. Na rendgenu pluća se vide neke male promene, već pet dana imam temperaturu, koja je uglavnom 37,5, i blagi kašalj, a nakon što sam osetio prve simptome stavio sam se u samoizolaciju - govori Jeremić za Srpski telegraf.

Vukosavljević nema virus

Ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević primljen je u petak na Infektivnu kliniku zbog sumnje da je inficiran koronavirusom, potvrđeno je Tanjugu iz Vlade Srbije i precizirano da je pri prvom testiranju bio negativan.

Ono što izaziva zebnju jeste činjenica da je njegov kolega, takođe sekretar u istom ministarstvu, Branislav Blažić iz Kikinde preminuo 1. aprila od posledica zaraze koronavirusom. Jeremić ističe da veruje u to da je reč o jačoj prehladi, a da direktan kontakt sa pomenutim kolegom nije imao duži vremenski period.

- Poslednji put smo se sreli u prolazu 9. marta, mislim da se tom prilikom nismo čak ni rukovali, samo smo se javili i prošli jedan pored drugog. Međutim, ista nam je sekretarica i zbog toga je malo nezgodna situacija. Ja sam svakako rešio da se ponašam odgovorno i prema sebi i prema drugima - dodaje Jeremić.

Kako saznajemo, ni Jeremić ni pokojni Blažić nije imao duže vreme kontakt sa ministrom Goranom Trivanom (osim telefonski). Pošto je Jeremić iz Valjeva, grada koji je, uz Beograd, najveće žarište korone, ukoliko se ispostavi da je zaražen, realna je pretpostavka da se to desilo upravo u tom gradu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading