5 pacijenata u izuzetno teškom stanju, evo šta se dešava u Kliničkom centru Vojvodine

Autor: Kurir, Republika

Vesti

27.03.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 20 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID – 19, potvrdila je jutros pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto ilustracija

Od toga, njih petoro se nalazi u izuzetno teškom stanju i njihovo lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, a nad svim pacijentima obolelim od virusa COVID – 19 koji su hospitalizovani na toj klinici i dalje se primenjuje dvadesetčetvoročasovni monitornig multidisciplinarnog tima lekara i ostalih zdravstvenih radnika.

Dr Bojanić se osvrnula i na današnji dolazaka kineskih lekara u Novi Sad, naglasivši da će njihovo iskustvo i podrška u borbi protiv epiemije virusa COVID – 19 biti dragoceni.

Ona je podsetila i na važnost primene svih mera prevencije i samozaštite u sprečavanju širenja zaraze korona virusom, apelujuć na sve građane da se tih mera striktno pridržavaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading