Nakon hapšenja dvojice bliskih saradnika ministarke: Mihajlovićeva na saslušanju

Autor:

Vesti

05.02.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović biće saslušana kako bi se videlo da li je i koliko bila upoznata sa svime što je radio jedan od njenih najbližih saradnika uhapšeni državni sekretar Miodrag Poledica.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Zorana Mihajlović

U Specijalnom sudu za organizovani kriminal u Beogradu juče su više sati saslušavani Poledica i ostali uhapšeni u nastavku istrage u aferi "železnica", u kojoj je nedavno uhapšen još jedan saradnik Mihajlovićeve, direktor "Infrastrukture železnice" Miroljub Jevtić. Uz Poledicu, prekjuče su privedeni i Branimir Alimpić, Predrag Ćurčić, biznismen Zoran Stanojević i Mirko Međa. Za sve njih tužilaštvo je zatražilo pritvor do 30 dana.

ISTORIJA SUKOBA

Kako naš list saznaje, istraga oko muljanja vezanih za Ministarstvo za saobraćaj, građevinu i infrastrukturu ni izdaleka nije završena. Očekuje se da će vrlo brzo uslediti nova hapšenja, vezana, pre svega, za poslovanje putarskih preduzeća.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miodrag Poledica UHAPŠEN 3. 2. 2020.

Branila Poledicu

Mihajlovićeva je u izjavama nakon hapšenja državnog sekretara Poledice poručila da je na raspolaganju državnim organima. Takođe, poručila je da nema nijedan razlog da veruje da je tačno ono što se njemu stavlja na teret.

- Moglo bi se ispostaviti da je ovo tek vrh ledenog brega. Istraga se nastavlja, biće sigurno još hapšenja - rekao je za naš list izvor blizak istrazi, objašnjavajući da će Mihajlovićeva svakako morati da bude saslušana s obzirom na to da su uhapšena dva njena bliska saradnika.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić

Pali zbog Pančevačkog mosta

Poledica je uhapšen zbog tendera za rekonstrukciju pruge preko Pančevačkog mosta, koja je rađena od avgusta 2018. do maja 2019. godine. Tužilaštvo sumnja da su Jevtić, Alimpić i Ćurčić u postupcima javne nabavke zloupotrebili službene položaje da bi favorizovali firmu Stanojevića u dobijanju poslova izvođenja radova. U tome im je, kako se sumnja, pomogao Poledica, pa je izvođač izabran direktnom pogodbom.

O ovoj aferi juče se razgovaralo i u Skupštini Srbije. Na sednici je o Mihajlovićevoj govorio poslanik SRS i sin lidera te stranke Aleksandar Šešelj, postavljajući pitanje kada će ministarka s kojom njegova partija ima dugu istoriju sukoba biti uhapšena.

JOŠ U PRITVORU

S druge strane, Želimir Čubrilo, advokat Miodraga Poledice, nije želeo za Srpski telegraf da govori o detaljima optužnice i saslušanju. Čim je čuo da zovemo iz medija, nije sačekao ni da postavimo pitanje.

- Nemam komentar. Znam šta ćete da me pitate i ne mogu da govorim o tome - kratko je rekao Čubrilo.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Miroljub Jevtić UHAPŠEN 11. 1. 2020.

Podsetimo, hapšenje Poledice i njegovih saradnika samo je nastavak akcije započete 10. januara, kada je iza rešetaka završio još jedan Zoranin saradnik Miroljub Jevtić. On je u prvom iskazu u policiji isprva sve priznao, uz tvrdnje da je novac nosio ministarki i njenom mužu, a onda je naprasno promenio ploču i pred tužiocem negirao krivicu. On je i dalje u pritvoru, kao i tada uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Reakcije

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Miša Vacić

SRPSKA DESNICA

Posle svega što se do sada desilo mislim da postoji vrlo jak razlog da i ministarka Mihajlović bude saslušana. Kad su mogli predsednik Vučić i njegov brat da se stave na raspolaganje oko afere "Jovanjica", onda može da bude saslušan i svaki ministar

Foto: Privatna arhiva

Mario Spasić

SAVET ZA MONITORING

Činjenica da je uhapšen državni sekretar ostavlja prostor za nagađanja da je njegovo delovanje nije individualno, odnosno da je možda imao podršku i nekih drugih funkcionera. Zarad očuvanja ugleda ministarstva važno je da se ispitaju svi

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Toma Fila

ADVOKAT

U pravnim državama kada se dogodi ovakva jedna afera najmanje što možete da očekujete jeste da ministar podnese ostavku. Međutim, kod nas je problem nepoverenje u policiju i sudstvo jer je previše onih koji su uhapšeni u raznim aferama, pa pušteni na slobodu. Što se konkretno ministarke Zorane Mihajlović tiče, za mene su dokazi iznad svega i u zavisnosti od toga i treba postupati

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading