Borelj stiže u Beograd: Novi šef diplomatije EU danas sa predsednikom Vučićem!

Autor: Telegraf.rs, Republika.rs

Vesti

31.01.2020

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije EU sastaće se danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đuzep Borelj

Šef diplomatije EU Đozep Borelj dolazi danas u prvu zvaničnu posetu Beogradu. Njega će na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a u 12 sati predviđen je sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Borelj će se u 15:30 časova sastati i sa premijerkom Anom Brnabić.

Kako je najavljeno u Evropskoj službi za spoljne poslove, Borelj će se tokom dvodnevne posete sastati i sa predstavnicima političkih stranaka i civilnog društva.

Borelj, koji je u četvrtak boravio u Prištini, rekao je uoči dolaska da njegova prva zvanična poseta Zapadnom Balkanu pokazuje predanost EU perspektivi regiona, njegovoj stabilnosti, bezbednosti i prosperitetu. On je rekao i da će Zapadni Balkan biti priotitet tokom njegovog mandata na mestu šefa EU diplomatije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Mrmot

31.01.2020 10:45

Vreme je da se ovima u EU objasni šta su problemi na Balkanu. Moraju se umešati i jasno osuditi divljanje vlasti u Crnoj Gori.

aca

31.01.2020 10:48

Pitanje KiM-a bi trebalo da mu bude prioritet i Srbi kojima su tamo ugrožena ljudska prava,nadam se da će imati sluha za njihove potrebe i da će ubediti Prištinu da odustane od suludih ideja.

mili

31.01.2020 10:49

Konačno da se neko stvarno, praktično i realno posveti rešavanju problema na relaciji Beograd-Priština. Kao predsedavajući, njegova reč ima težinu, i nadajmo se ukidanju taksi i skorog započinjanja dijaloga sa pozitivnom rezolucijom...

Nenad

31.01.2020 11:19

Znacajan susret za Srbijiu, razgovori o svim desavanjima u regionu.