Novi plan ministarke saobraćaja: Zorana povišicama smiruje sindikalce!

Autor:

Vesti

24.01.2020

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici sindikata "Infrastrukture železnice", koje danima potresa afera nakon hapšenja direktora te firme Miroljub Jevtića zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi brze pruge, nakon pretnje štrajkom sastali su se juče sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Foto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Kako saznaje Srpski telegraf, izrevoltirani jer su godinama u zapećku, a firmom rukovodi kadar koji postavlja ministarka lično, oni su od Mihajlovićeve zahtevali da se uredi poslovanje, ali i povećanje zarada.

- Godinama je "Infrastruktura" potpuno skrajnuta, a najteže je po pitanju zarada. Pre šest godina su nam plate umanjene 10 odsto, pa nam je nedavno to vraćeno, ali smo i dalje na nivou plata od pre šest godina. Pritom, za više od 40 odsto je smanjen broj zaposlenih - ispričao je za naš list dobro obavešten izvor.

Kako kaže, ministarka im je obećala da će njihov zahtev biti prihvaćen, a u narednim danima znaće se konačan ishod.

24 sata dali sindikalci rok ministarki da zakaže sastanak s njima, što je Mihajlovićeva ispoštovala

S druge strane, iz ministarstva na ovu temu juče nismo dobili nikakav komentar.

Foto: Srpski telegraf
CRNO NA BELO Dopis sindikata Zorani Mihajlović

Podsetimo, u sredu je čak devet predstavnika sindikata "Železnice" potpisalo zahtev ministarki Mihajlović za hitan sastanak, te zapretilo štrajkom ukoliko on ne bude održan u naredna 24 časa. Ministarka je očito rešila da ne talasa, te ih je ekspresno odmah sutradan pre podne primila.

Podsetimo, cela afera je nastala kada je Jevtić uhvaćen u primanju mita, a potom u prvom iskazu policiji to i priznao. Dodao je i da je veći deo tog prljavo stečenog novca davao upravo ministarki Mihajlović, odnosno njenom suprugu Vladimiru Atanackoviću. Međutim, on je taj iskaz pred tužiocem totalno promenio i negirao krivicu, očigledno pod pritiskom koji je doživeo u međuvremenu.

Inače, Mihajlovićeva je u međuvremenu na Jevtićevo mesto kao vršioca dužnosti pokušala da progura Zorana Puzovića ili Đorđa Prokića iako su oni u "Železnicama" veoma blisko sarađivali sa direktorom koji je sada u pritvoru i teško je posumnjati da nisu bili upućeni u radnje za koje se sumnjiči.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading