Dačić sa Lavrovom: U odnosima dve zemlje visok stepen poverenja

Autor: Republika

Vesti

20.12.2019

13:19

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Ministarstvo spoljnih poslova
Lavrov sa Dačićem

Dva ministra su zaključila da su odnosi između dve zemlje dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva i da o tome svedoče stepen poverenja koji postoji u našim odnosima, kao i veoma intenzivna dinamika susreta na visokom nivou.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u našem regionu. Ministar Dačić je informisao ruskog kolegu o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine, izrazivši zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. 

       
Obostrano je izraženo zadovoljstvo saradnjom na multilateralnom planu uz isticanje značaja nastavka međusobnih podrški u međunarodnim organizacijama.
Ministarstvo spoljnih poslova

Ukazano je na dinamičan razvoj ekonomske saradnje između Srbije i Rusije u prethodnom periodu, čemu je značajno doprineo rad Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku naučno-tehničku saradnju, kojim predsedavaju prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Borisov, koji su istog dana održali sastanak u Moskvi, u cilju pripreme za narednu sednicu komiteta.

 

Komentari (0)

Loading