Aleksandru Obradoviću ukinuta mera zabrane napuštanja stana

Autor:

Vesti

18.12.2019

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud danas je ukinuo meru zabrane napuštanja stana Aleksandru Obradoviću, protiv koga se vodi postupak zbog iznešnja poverljivih dokumenata iz namenske "Krušik".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 18. decembra  2019. godine, donela rešenje kojim se prema okrivljenom Aleksandru Obradoviću na osnovu člana 209 stav 2 i 5 Zakonika o krivičnom postupku ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta.

Iz obrazloženja odluke proizilazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18.12.2019.godine u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera, ni okolnosti predviđene članom 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Aleksandar Obradović

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom Aleksandru Obradoviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela odavanje poslovne tajne iz člana 240 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading