"DRŽAVA DA ZAUSTAVI SILEDŽIJE I ZAŠTITI RTS"

Autor: Tanjug

Vesti

12.12.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da država mora zaštititi RTS od nasilja i da se siledžije ne smeju nekažnjeno iživljavati na ljudima koji rade svoj posao.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Protesti ispred RTS

- Reporteri bez granica neće zaštiti novinare RTS-a, neće im omogućiti da slobodno izveštavaju. Neće se oglasiti Tanja Fajon osudom siledžija iz SzS koji nasiljem sprečavaju javni servis da radi svoj posao. Ćutaće Dunja Mijatović i neće videti da se novinarima RTS-a uskraćuje pravo na rad i da političari silom pokušavaju da uređuju javni servis - izjavio je Vulin komentarisući najavu Saveza za Srbiju da u petak blokira zgradu Radio-televizije Srbije.

Prema njegovim rečima, novinarska udruženja će izdati saopštenja iza kojih ne stoji ništa.


- Neće zatražiti odgovornost za siledžije, neće pozvati na bojkot izveštavanja o onima koji koriste nasilje da bi zavladali i potčinili medije. Niko se neće suprotstaviti jer je količina novca kojom raspolažu Ðilas i koalicija jednostavno prevelika i suviše privlačna - ukazao je Vulin.

On je dodao da kolege neće zaštititi RTS i zato to mora da uradi država.

- Nasilje ne sme postati pravilo, vlast se ne može dobiti bez izbora, siledžije se ne smeju nekažnjeno iživljavati na ljudima koji rade svoj posao - poručio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Deda

12.12.2019 23:35

Siledžije u zatvor!

Milica Milicic

13.12.2019 08:14

Stop nasilju SzS-a, hocemo mir u drzavi i dalji napredak.

Miljana

13.12.2019 08:18

U Srbiji se nasilje nece tolerisati

Janko Vukotic

13.12.2019 08:27

A šta radi policija? Zašto ne zaštiti radnike na radnim mestima?

Odgovori 10 0