Kurti se gubi po Berlinu: Neću Vučića za pregovaračkim stolom

Autor: Tanjug

Vesti

07.12.2019

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izneo je svoja tri principa za nastavak dijaloga, od kojih je prvi da neće predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom.

RepublikaFoto: youtube.com/Kallxo.com
Aljbin Kurti

Na skupu u Berlinu pod nazivom "Balkanski dijalozi", na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora kosovskog predsednika i predsednika Srbije i da neće predsednika Vučića za stolom.

- Nema razgovora o kosovskoj teritoriji - drugi je princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja saznaje Kosovo Onlajn.

Treći princip koji je naveo Kurti jeste da nema razgovora o mapama. Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dve od četiri plenarne sesije.

Predsednik privremenih pristinskih isntitucija Hašim Tači i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, prisustvuju na skupu "Balkanski dijalozi", koji organizuju Istok-Zapad institut, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Na skupu učestvuje veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Natasa

07.12.2019 09:04

Pristina treba da nastavi dijalog sa Beogradom kako bi se sacuvao mir

Mrmot

07.12.2019 09:05

Narod Srbije je taj koji odlučuje ko će biti predstavnik Srbije a ne Kurti.

Dragojlo

07.12.2019 09:10

Kurti je umislio da je on kralj I da se on pita za sve , zalutao je sa svojim fantazijama ne pita se nista treba da cuti .

Zora

07.12.2019 09:11

Plasi se predsednika jer ni na kedno njegovo pitanje ne bi mogao da da pravi odgovor. Zato ga ne zeli.