Optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića su hajka na Srbe

Autor: Republika

Vesti

02.12.2019

20:39

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šest osoba N. S, M. R, S. A, D. M, Z. J. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koje se dogodilo 16. januara 2018. godine. Iz Beograda ovu odluku ocenjuju kao organizovanu hajku na Srbe.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović

Iz tužilaštva su saopštili da je optužnica podignuta za krivična dela "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja", "otkrivanje službene tajne", "zloupotreba službene dužnosti saizvršilaca" i "manipulacija dokazima kod saizvršilaca".

Povodom saopštenja specijalnog tužilaštva reagovao je i direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju koji je ovu odluku ocenio kao hajku na Srbe.

Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Marko Đurić je na Tviteru napisao da podizanje optužnice ima za cilj da se Srbi proglase krivim za ubistvo Olivera Ivanovića.

- Podizanje montiranih prištinskih optužnica protiv grupe ljudi navodno odgovornih za ubistvo Olivera Ivanovića je nastavak organizovane hajke, sa ciljem da se za taj zločin okrivi naš narod na Kosovu - napisao je Đurić.

Oliver Ivanović ubijen je ispred stranačkih prostorija Građanske inicijative SDP u Severnoj Mitrovici sa šest metaka 16. januara 2018. godine.

 

Komentari (0)

Loading