INSPEKCIJA NAŠLA DOKAZE: Bastać ojadio Stari grad

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2019

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžetska inspekcija grada Beograda utvrdila je da je Opština Stari Grad, na čijem je čelu Marko Bastać, sprovodila postupke javnih nabavki suprotno zakonu, i to u ukupnoj vrednosti od skoro milion evra, objavila je televizija Pink.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Bastać

Generalni sekretar Saveta za monitoring i borbu protiv korupcije "Transparentnost" Mario Spasić je za TV Pink rekao da je na "ručkove potrošeno 900.000 dinara, dok je za usluge mobilne tefonije Bastać dao blizu 20.000 evra".

- Opština Stari Grad na čelu sa Bastaćem je dobavljačima navodno platila 600.000 evra za razne usluge za koje ne postoje dokazi da su izvršene, pa je veliko pitanje gde je taj novac - kaže Spasić.

Bastać je, kako je dodao, firmi koja se bavi pružanjem pomoći starijim i iznemoglim licima uplatio četiri miliona dinara iz opštinskog budžeta, a dokazi da je usluga pružena ne postoje.

Spasić je, citirajući izveštaj budžetske inspekcije, naveo da je Bastać Sportskom centru "Milan Gale Muškatirovic" uplatio oko dva miliona dinara navodno za 217 termina u okviru programa "Školica sporta", a bez dokaza da su ih deca iskoristila.

 

 

Prema njegovim rečima, Bastać je određenim firmama uplaćivao novac na ime troškova prevoza za radnike za koje ne postoje dokazi o njihovom mestu prebivališta.

- Skoro tri miliona dinara iz budžeta je mimo zakona prebačeno Sportskom centru ''Milan Gale Muškatirović''. Po posebnom programu je opština pomagala, verovatno su se preko tog sportskog centra i prale pare - naveo je Spasić.

On je podsetio da je Lazar Lešnjak, Bastaćev kum, izneo niz šokantnih podataka kako ga je Bastać uhapsio, vršio nad njim torturu, mučio ga, a sve zato što su bili u nekom korupcionaškom dilu, gde je Lešnjak neki novac zadržao, a trebalo je da preda Bastaću.

- Mi smo tu pricu posmatrali sa nivoa ljudskih prava, gde je potpuno jasno da mu je bilo suspendovano svako pravo u momentu kada je bio uhapšen u kancelariji Marka Bastaća i sa drugog aspekta - sa aspekta uzbunjivača, gde je on kao čovek izneo niz šokantnih podataka, a što se ispostavilo kao tačno nakon nalaza Budžetske inspekcije grada Beograda - dodao je Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Marko

20.11.2019 08:07

Opozicija nema nikakvu podrsku gradjana Srbije

sinisa

20.11.2019 08:13

Sta to znaci, hoce tuzilastvo u sadejstvu sa inspekcijom uz sve validne dokaze podici optuznicu protiv Bastaca?

tale

20.11.2019 08:28

nadamo se da će policija, tužilaštvo i sudstvo dovršiti ovaj posao korektno

milica

20.11.2019 08:31

Bastać je sinonim za haos i incidente.