Jevtić s delegacijom NATO-a: Predstavnici Srpske liste treba da budu deo procesa koji će se u budućnosti voditi na Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

18.11.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić razgovarao je danas u Prištini sa delegacijom NATO-a koju je predvodio zamenik pomoćnika Generalnog sekretara NATO Džonatan Pariš o trenutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu sa posebnim naglaskom na nedavno održane paralamentarne izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Dalibor Jevtić

Tema je bio i dijalog Beograda i Prištine, uz ocenu da što pre treba da se nastavi.

Jevtić je Pariša upoznao s tim da je Srspka lista na nedavno održanim izborima osvojila svih deset mandata u Parlamentu Kosova i dodao da izborna volja naroda treba da se poštuje. Kako se u saopštenju za medije navodi, na sastanku je rečeno da predstavnici Srpske liste treba da budu deo procesa koji će se u budućnosti voditi na Kosovu jer su za tako nešto dobili poverenje svog naroda.

Kad je reč o bezbednosnoj situaciji, a prema oceni predstavnika NATO, KFOR je bio i ostaje garant mira i stabilnosti, uz konstataciju da uživa najveće poverenje srpskog naroda kada je u pitanju očuvanje bezbednog okruženja na Kosovu.

Jevtić je naglasio da je način na koji je došlo do odluke o transformaciji KBS u oružane snage nešto što je produbilo nepoverenje između naroda i institucija i istakao da takve odluke negativno utiču na odnose naroda na Kosovu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading