Aleksandar Antić: Histerija u redovima opozicije uperena protiv Srbije

Autor: Republika

Vesti

18.11.2019

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Deo opozicije oko Saveza za Srbiju ušao je u potpunu političku histeriju, gazeći minimum ljudskog i državnog dostojanstva napadima na Predsednika Republike, na njen Ustav i njene međunarodne pravne temelje", ocenio je ministar u Vladi Srbije i visoki funkcioner SPS Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Antić

- Kako drugačije objasniti zluradost i priželjkivanje najveće nesreće nakon vesti da je Predsednik Republike Aleksandar Vučić primljen u bolnicu zbog zdravstvenih smetnji? - upitao je Antić da bi potom konstatovao:

Ne postoji ljudski, a kamoli politički razlog da se bilo ko raduje nečijim zdravstvenim problemima. Jedna stvar je nemati politiku i podršku građana, kao što ih nema Savez za Srbiju, ali neljudski je priželjkivati smrt predsednika Vučića kao šansu za politički uspon, što su mnogi aktivisti i funkcioneri ovog saveza učinili proteklih dana. Šta je nego poziv na gaženje Ustava kada iz istog saveza pozivaju na odlaganje redovnih parlamentarnih izbora, pod bilo kakvim izgovorom - naveo je Antić.

Prema njegovim rečima, civilizovan svet, kome pripada i naša zemlja, ne želi niti može da ulazi u ovakve avanture kakve predlažu iz saveza Đilasa, Obradovića i Jeremića, jer Srbija je ozbiljna, pravna i demokratska država koja funkcioniše samo na osnovu svog Ustava i zakona, nikako po željama ostrašćene političke manjine.

 

 

- I šta je nego kaljanje međunarodnog ugleda Srbije, a naročito njenog pravnog poretka kada je optužujete da je izvozila oružje islamskim teroristima, kao što kaže Vuk Jeremić. Bar bi on morao da ima minimum poštovanja za svoju državu, budući da je nekada bio član njene vlade i zahvaljujući kojoj je bio na visokoj funkciji u UN, umesto što protiv Srbije iznosi najteže moguće optužbe uprkos svim dokazima koji govore suprotno - podvukao je Antić i zaključio:

- Ovo su očajnički potezi Đilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza, da potpuno odsustvo politike i programa nadoknade najtežim optužbama na račun sopstvene države, koju navodno žele da predvode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading