PREMIJERKA UZ PREDSEDNIKA: Vučićeva odluka da ne ide u Zagreb u potpunosti ispravna

Autor: Tanjug

Vesti

14.11.2019

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ode na samit EPP u Zagreb ispravna, ali da bi Srbija, da je bila domaćin, postupila drugačije.

RepublikaFoto: Tanjug/ R. PRELIĆ
Vučić i Brnabićeva

- Odluka je u potpunosti ispravna, on nije želeo dalje da antagonizuje situaciju. Ponovo je poslao poruke mira i tolerancije. Da smo mi bili domaćini, mi bismo bili drugačiji domaćini - rekla je Brnabić srpskim novinarima u Parizu, posle učešća na GovTeć samitu.

Kako je dodala, Vučić je jasno obrazložio svoju odluku.

- Ne bih imala šta da dodam. Reći ću da mi je žao, jer je svaka prilika za posetu - dobra prilika - rekla je ona i ukazala na neverovatnu hajku Hrvatske protiv Srbije i svega što radi predsednik Vučić kako bi Srbija išla ka budućnosti, ali i ceo region.


- Za mene je to neverovatno, jer Hrvatska je bila samo domaćin, a organizator Evropska narodna partija i kao domaćini trebalo bi da se malo drugačije ponašaju prema pozivima sa strane. To je njihova stvar, ali žao mi je što je do ovoga došlo - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Mirjana

14.11.2019 16:36

Mudra i pametna odluka predsednika Vucica zasluzuje podrsku svih Srba.

Helena

14.11.2019 16:37

Odluka predsednika je ispravna i donesena u vecem interesu smirivanja tenzija,koje Srbija i ne izaziva.

milica

14.11.2019 16:59

Otvoreno i iskreno bez ikakvog uvijanja, svojstveno predsedniku, izneo je Vučić svoje mišljenje i stav naše zemlje po pitanju ove osetljive teme i potpuno je u pravu premijerka što ga podržava.

Aleksa

14.11.2019 17:18

To nije nase da odlucimo kad je pravo vreme za posete, za to se brine vec vlast.